BlackBerry'nin yeni Androidli akıllısı Rome Geekbench'te ortaya çıktı

Blackberry'nin bu sene sunacağı yeni iki Android model Hamburg ve Rome olacak...

Bu sene içerisinde akıllı telefon sunacak olan firmalardan bir tanesi de Blackberry olacak. Gelen bilgilere göre Kanada kökenli firma 2 adet orta seviye Android model pazara sunacak. Bu cihazlardan bir tanesi Blackberry Hamburg diğeri de Blackberry Rome kod isimleri ile geliştirilirken, akıllı telefonlar hakkında bilgiler de gelmeye devam ediyor.

Bugün sizlere Blackberry'nin Hamburg akıllı telefonunun FCC'de sertifikasyon sürecinde ortaya çıktığını haberini sunmuştuk. Bu yeni akıllı telefonun TCL Corp ( Alcatel) tarafından üretilmesi ve Alcatel Idol 4 tabanlı olarak gelmesi bekleniyor. Şimdi de bir başka haber de Blackberry Rome için geldi.

Geekbench adındaki benchmark veri tabanında ortaya çıkan bu yeni akıllı telefon STV100-3 model numarasına sahip. Blackberry'nin geçtiğimiz sene sunduğu ilk Android akıllı telefon olan Priv STV100-1 model numarası içerirken, ayrıca Blackberry Hamburg da STH100-2 model numarası ile geliyor.

Geekbench'te görünen Blackberry Rome'un ayrıca bazı teknik özellikleri de ortaya çıktı. Bunlara bakacak olursak eğer, altı çekirdekli işlemcili yonga setinden güç alan yeni akıllı telefonun sistem belleği 3GB olmakta ve ayrıca işletim sistemi olarak da Google Android 6.0.1 Marshmallow üzerinde çalışıyor.

Blackberry Hamburg'un tamamen dokunmatik ekran ile geleceği kaydedilirken, Blackberry Rome ise fiziksel QWERTY klavye içerecek.

Whatsapp