BlackBerry'nin ikinci Android modeli DTEK50 Avrupa'da satışta

Blackberry kısa bir süre önce yeni Android modelini resmi olarak duyurmuştu...

Android cephesinde mücadele etmeye başlayan yeni firmalardan bir tanesi de son dönemde Kanada kökenli Blackberry olmuştu. Bu firma, kendi geliştirdiği Blackberry OS adındaki mobil işletim sistemi üzerinde çalışan modeller sunarken, kötü finansal sonuçlar sonrasında Android işletim sistemine geçişi yapmıştı.

Blackberry geçtiğimiz sene ilk Android akıllı telefon olarak Priv ile pazarda yer almıştı. Bu akıllı telefon iki yanı kavisli ekranı, üst düzey donanım özellikleri ve kayar kızak mekanizmalı QWERTY klavyesi ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Kısa süre önce firma Blackberry DTEC50 adı ile yeni bir Android akıllı telefon daha duyurdu. Çinli TCL Corp tarafından satışa sunulan Alcatel Idol 4 tabanlı olan firma, en güvenlikli akıllı telefon olarak duyurulmuştu.

Bu akıllı telefon gelen bilgilere göre Hollanda pazarında satışa sunulmuş durumda. 3 perakende satıcı tarafından satışta olan akıllı telefonun fiyatı ise 339€ olarak belirlenmiş.

Blackberry DTEC50 akıllı telefon 5.2" büyüklüğünde 1920x1080 piksel Full HD dokunmatik  ekran ile geldi. 3GB sistem belleği içeren cihazın ayrıca dahili veri kapasitesi de 16GB olarak yer alıyor ve bu kapasite microSD kart desteği ile de arttırılabiliyor.

Akıllı telefonun arkasında 13MP kamera bulunuyor ve ön kamera da 8MP olarak geliyor. Ayrıca Qualcomm Snapdragon 617 yonga setinden güç alan akıllı telefon 2.610mAh batarya içermekte.

https://www.youtube.com/watch?v=w9rkhCUAHT0

Whatsapp