Blackberry'den yeni fiziksel klavyeli akıllı telefon geliyor

Blackberry CEO'su yeni fiziksel klavye içeren bir akıllı telefon sunacaklarını doğruladı.

Kanada kökenli Blackberry özellikle de fiziksel klavye içeren modelleri ile cep telefonu pazarındaki günlerini mumla arıyor. Apple ve Samsung gibi firmaların sunduğu tamamen dokunmatik ekran içeren modeller sonrasında sürekli olarak pazar kaybı yaşana firma, yeni modelleri ile de beklenen başarıyı bir türlü yakalayamadı.

Geçtiğimiz sene düşüşü durdurmak için radikal bir karar alan firma Android işletim sistemine geçiş yapmış ve ilk Android model de Blackberry Priv adındaki üst seviye model oldu. Bu cihaz kavisli ekranı, kayar kızak mekanizmalı QWERTY klavyesi ile dikkat çekerken, bu sene de yeni Android modeller gelmeye devam etti.

Her ne kadar yeni Android modeller gelse de donanım geliştirmeyi bırakan firmanın sunduğu iki Android akıllı telefon Blackberry DTEK50 ve DTEK60 adları ile sunuldu ve bu cihazlar Alcatel Idol tabanlı cihazlar oldu.

Yeni modeller sunmaya devam edecek olan firmanın donanım geliştirmeyecek olması özgün modellerin gelmeyeceği anlamına geliyor. 

Bloomberg'e bir demeç veren Blackberry CEO'su John Chen, önemli bazı bilgiler verdi. Buna göre Blackberry fiziksel QWERTY klavye içeren bir akıllı telefon sunmaya hazırlanıyor. Chen, insanlara fiziksel QWERTY klavyeli bir akıllı telefon sözü verdim ve bu yeni cihaz geliyor şeklinde ifade kullandı.

Henüz yeni cihazın hangi teknik özelliklerle sunulacağına dair bilgi ise bulunmuyor.

Whatsapp