BlackBerry yavaş yavaş eski gücüne dönüyor

Son dönemlerde battı batacak denilen BlackBerry firması, yayınladığı son 3 aylık raporla gelirlerinin yıl başında %25 oranında arttığını gözler önüne serdi.

Bir dönemler cep telefonu pazarının en önemli ismi olan ancak akıllı telefon pazarında Android gibi bir işletim sistemini kullanmak yerine kendi işletim sistemini kullanarak popülerliğini kaybeden BlackBerry, gelirlerini arttırmayı başardı. İsim kullanım haklarını iki farklı firmaya lisanslayan firmanın elde ettiği son 3 aylık gelir raporuna baktığımızda, şirketin gelir rakamlarının beklediğinden daha fazla arttığı görülüyor.

Haziran-Temmuz-Ağustos dönemini kapsayan ikinci mali çeyrek raporunu kamuoyu ile paylaşan şirket toplamda 196 milyon dolar gelir elde ederken, yıl bazında tamı tamına yüzde 25'lik bir büyüme yaşadı. 

Diğer taraftan sürücüsüz otomobil yazılımları üzerinde de çalışma BlackBerry firması, bu alanda da iyi bir gelir elde etmeyi amaçlarken araç başına 1.5 dolar ile 5 dolar arasında aldığı ücreti güncel yazılımı ile 5 dolar ile 25 dolar seviyesine çıkartmayı amaçlıyor. Bu alanda Ford ile ortak çalışma gerçekleştiren şirketin önemli bir otomotiv devi ile de görüştüğü biliniyor.

İsim haklarını BlackBerry ismini Çinli TCL ve Endonezyalı Merah Putih'e lisanslayan firma, böylelikle 15 milyon dolar olan lisans gelirlerini de 56 milyon seviyesine yükseltmişti. Firma hisseleri bu mali raporun açıklaması ile yüzde 5 oranında artış görürken, firmanın gelecekte geliştireceği teknolojilerle daha iyi yerlere gelmesi bekleniliyor.

Whatsapp