BlackBerry ve Microsoft kurumsal müşteriler için el sıkıştı

Akıllı telefon üretiminde kurumsal müşterilerin desteğini ardına alarak daha güçlenmeyi amaçlayan BlackBerry firması, Microsoft ile el sıkıştı.

Akıllı cep telefonu sektöründe uzun zamandır istediği başarıyı elde etmeyi başaramayan ve satış rakamlarındaki düşüklükle herkesi şaşkına çeviren BlackBerry firması, artık pazarda daha aktif bir hal almayı amaçlıyor. Bu bağlamda gözünü daha çok kurumsal müşterilere çeviren ve başarısını bu alanda arttırmayı hedefleyen firma, yazılım dünyasının dev ismi Microsoft ile iş ortaklığını başlattı.

Bu ortaklıkla birlikte BlackBerry markası altında geliştirilecek olan cep telefonu modelleri çok daha güvenli bir hale kavuşacakken, bu alanda Microsoft'un bulut ve ürettiği yazılımsal ürünlerin kullanılacağı belirtiliyor. BlackBerry firması geliştirdiği yeni mobil cihazları ile birlikte güvenlik teknolojisi, bankalarda, sağlık hizmetlerinde ve hukuk firmalarında çalışanları hedef alacakken, telefonlarında sakladıkları verinin büyük bir titizlikle depolanmasını sağlayacak.

Dijital teknolojinin oldukça hızlı bir dönüşüm geçirdiği bu günlerde müşteriler güvenilir bir ortak ararken, bize kalırsa Microsoft'un kendi adına en iyi iş ortağını bulduğunu söyleyebiliriz. Şirketin üreteceği telefonlarda Microsoft 365 uygulaması da entegre olarak gelecekken, çalışanların kalbi böylelikle daha çok çalınmayı başaracak.

Teknoloji alanının dev isimleri olarak karşımıza çıkan UEM Cloud, Workspace, Dynamics ve AtHoc gibi BlackBerry Secure çözümlerinin Microsoft Azure bulut platformuna entegre edildiğini duyurdu.

Whatsapp