BlackBerry Priv, yazılım desteğini kaybediyor

Android eko sistemi altında akıllı telefon üretimi gerçekleştiren Kanada merkezli BlackBerry firması, 2015 yılının Kasım ayında tanıttığı Priv modeli için güncelleme takvimini sonlandırdı.

Bir dönemler cep telefonu üretiminin en önemli isimleri arasında yer alan Kanada merkezli telefon üreticisi BlackBerry, Android işletim sistemi yerine kendi işletim sistemi olan BlackBerry OS'u kullanmakta ısrar edince hayal kırıklığıyla karşı karşıya kalmıştı. Daha sonra aldığı kararla birlikte Android işletim sistemi dünyasına merhaba diyen şirket, bu platforma destek sunan modeller geliştirmeye başlamıştı.

Ancak sektörde önemli farklılıklar ve yenilikler sunmadığı nedeniyle halen tercih edilmeyen markalar arasında yer alan BlackBerry firması, 2015 yılının Kasım ayında ise Android'li telefon modeli Priv'in tanıtımını gerçekleştirmişti. Şirket daha önce gerçekleştirdiği açıklama ile birlikte Android işletim sistemli cihazlarına iki yıllık güncelleme desteği sunacağını belirtirken, bu açıklamayı niteleyen bir adımı da bugün attı.

Şirketin resmi web sayfasını ziyaret ettiğimizde şu anda destek gören Android aygıtları listesinden Priv'in düşürüldüğü gözlemlenirken, bunun sebebi olarak ise cihazın ikinci yaşına merhaba demesi gösterildi. Bununla birlikte olası bir kritik güvenlik açığı yada ciddi problemlerde cihaz için yeni bir güncelleme hazırlanacağı belirtilirken, şirket resmi bloğunda; "kritik bir güvenlik açığı ortaya çıkarsa, ortaklarımızla gerekli yamaları geliştirmek ve sunmak için gerekli olanları yapacağız" dedi.

Bakalım BlackBerry firması Android eko sistemi altında yer alan yeni modellerin tanıtımını gerçekleştirecek mi ve bu modellerle sektörde yeniden iddialı bir hal almayı başarabilecek mi?

Whatsapp