Blackberry Priv için Android Marshmallow güncellemesi beta sürecine girdi

Android Marshmallow çok yakında Blackberry Priv için geliyor

Pazarın öncemli akıllı telefon üreticilerinden olan Blackberry, yaşadığı kan kaybı sonrasında geçtiğimi sene Android işletim sistemine geçiş yapmıştı. Firma uzun süre Blackberry OS adındaki kendi geliştirdiği işletim sistemi üzerinde çalışan modeller sunmuş ancak devamlı pazar payı düşüş göstermişti.

Blackberry geçtiğimiz sene sonuna doğru üst seviyede Androidli modeli Blackberry Priv'i sunarken, bu akıllı telefon özellikle kavisli dokunmatik ekranı ve kayar kızak mekanizmalı QWERTY klavyesi ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Akıllı telefon Android 5.1.1 Lollipop mobil işletim sistemi ile sunulurken, Marshmallow güncellemesi alacak cihazlardan bir tanesi ve henüz hala bu güncelleme gelmiş değil. Bu ayın başında firmanın üst seviyesinden gelen bilgiler bu ay içerisinde güncellemenin sunulacağı yönündeydi.

Şimdi de gelen bilgilere göre Blackberry Priv Android Marshmallow güncellemesi beta sürecine girdi. Günellemeyi denemek isteyen Blackberry Priv kullanıcılarının beta programına kayıt olmaları gerekiyor.

Blackberry Priv akıllı telefon 5.4" büyüklüğünde 2560x1550 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran içerirken, ayrıca bu ekran iki yanı kavisli yapıya sahip. Cihaz gücünü ise altı çekirdekli işlemcili Qualcomm Snapdragon 808 yonga setinden alıyor. 

Akıllıt telefonda 3GB sistem belleği bulunuyor ve dahili veri kapasitesi de 32GB olarak geliyor. 18MP OiS destekli kamera arkada yer alırken, cihazın ön kamerası ise 2.2MP çözünürlük sunmakta.

Whatsapp