Blackberry Priv akıllı telefon için yeni güncelleme geldi

Blackberry Priv yeni güncelleme Kasım ayı güvenlik güncellemesini de içeriyor.

Kanada kökenli Blackberry, son dönemde büyük bir değişim gösterdi. Geçtiğimiz sene firmanın ilk Android cihazı Blackberry Priv adı ile gelirken, bu akıllı telefon kayar kızaklı QWERTY klavyesi ve üst düzey özellikleri ile dikkat çekti. Ayrıca firma bu sene de ikinci Android modelini Blackberry DTEK50 adı ile pazara sunarken, kısa süre önce de firmadan yeni Blackberry DTEK60 duyurusu geldi.

Blackberry kısa süre önce bir açıklamada bulundu ve artık donanım olarak akıllı telefon geliştirmeyecek. Bu da özgün Blackberry modelleri gelmeyeceği anlamına geliyor. Zaten son gelen DTEK modeller Alcatel cihaz tabanlı olarak sunuldular.

Diğer taraftan firma yazılım yönünde ise cihazlarına desteğini üst seviyede sunmaya devam ediyor. Gelen bilgilere göre Blackberry Priv için yeni bir güncelleme yayınlandı. Bu yeni güncellemenin Kasım ayı Android güvenlik güncellemesi içerdiği belirtilmekte.

Bilindiği üzere geçtiğimiz sene Google önderliğinde bir çok firma, aylık güvenlik güncellemeleri ile Android platformunu daha güvenilir bir hale getirmek için işbirliğine gitmişti.

Blackberry Priv'in yeni güncellemesi 98MB dosya büyüklüğünde sahip ve firmware versiyonu da AAH505.

Blackberry Priv, 5.2" büyüklüğünde 2560x1440 piksel Quad HD kavisli ekran, Qualcomm Snapdragon 808 yonga seti, 3GB sistem belleği, 32GB dahili veri kapasitesi, 18MP arka kamera, 2MP ön kamera özellikleri ile gelmişti.

Whatsapp