Blackberry Priv akıllı telefon için sonunda Android 6.0 Marshmallow güncellemesi geldi

Blackberry'nin ilk Android işletim sistemli akıllısı Priv Marshmallow güncellemesine kavuştu.

Kanada'nın önemli akıllı telefon üreticilerinden olan Blackberry, kendi geliştirdiği Blackberry OS adındaki işletim sistemi üzerinde çalışan ve özellikle de QWERTY klavye ile gelen modelleri ile bir zamanlar pazarda fırtına gibi esse de son dönemde devamlı olarak gerileme yaşamaktaydı.

Firma kurtuluşu Google'ın geliştirdiği Android işletim sisteminde görürken, geçtiğimiz sene firma Android işletim sistemi üzerinde çalışan ilk akıllısı olarak üst seviye modeli Blackberry Priv'i satışa sunmuştu.

Bu cihaz Android 5.1.1 Lollipop ile birlikte sunulurken, cihaz için Android 6.0 Marshmallow güncellemesi merakla bekleniyordu. Sonunda beklenen an geldi ve firma akıllı telefon modeli için Android Marshmallow güncellemesini sunmaya başladı. 

Firmanın ABD, Kanada ve Avrupa'da satışta olan versiyonları güncellemeyi almaya başladılar. Güncelleme ile birlite bir çok yenililk de Blackberry Priv kullanıcıları için sunuldu. Ayrıca performans iyilerştirmeler ve hata düzeltmeleri de yer almakta.

Blackberry Priv'in hem fiziksel klavyesi hem de dokunmatik ekran "Swipe" desteğine kavuştu. Fiziksel klavye için bu durumunun ilk olduğunu söyleyebiliriz.

Blackberry Priv akıllı telefon 5.4" büyüklüğünde ve 2560x1440 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran içeriyor. Cihazın yonga seti ise altı çekirdekli işlemci ve Adreno 418 grafik işlemci içeren Qualcomm Snapdragon 808 olarak belirlenmiş.

Kayar kızak mekanizmalı QWERTY klavye de içeren akıllı telefon 18MP OiS desteğine sahip arka kamera ile gelirken, ön kamera da 2.2MP çözünürlük sunuyor. 

Whatsapp