Blackberry OS cihazlar için WhatsApp desteği süresi uzatıldı

WhatsApp desteği Blackberry OS akıllı telefonları için Haziran 2017'ye uzatıldı.

Kanada merkezli Blackberry için akıllı telefon pazarında işler pek de iyi gitmiyor. Kendi mobil işletim sistemini geliştirerek akıllı telefon modellerinde kullanan firmalardan birisi olan firma geçtiğimiz ene radikal bir karar almış ve Blackberry OS'u artık geliştirmeyeceğini açıklamıştı. Firma Android işletim sistemine geçiş yaparken, ilk Android model ise Blackberry Priv olarak geldi.

Bu sene de Android modeller sunmaya devam eden Blackberry, özgün olmayan iki akıllısı Blackberry DTEK50 ve DTEK60'ı Alcatel Idol tabanlı cihazlar olarak sundu.

Blackberry OS üzerinde çalışan hala bir çok cihaz pazarda bulunurken, firma desteğine sürdürmeye devam ediyor ve en önemli sorunlardan birisi de uygulamaların verdiği destekler. Akıllı telefon pazarında en önemli uygulamalardan birisi de Facebook bünyesinde yer alan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp olurken, daha önce uygulamanın Blackberry OS  ve Blackberry 10 için desteğinin 2016 sonunda sona ereceği açıklaması gelmişti.

Ancak görünen o ki bu durum değişti. WhatsApp'ın eski listesine göre BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40, Nokia Symbian S60, Android 2.1 and Android 2.2, Windows Phone 7, ve iPhone 3GS/iOS 6 için destek 2016 sonunda bitiyordu.

Ancak yeni listeye göre ise BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40 ve Nokia Symbian S60 platformları için destek 30 Haziran 2017'ye kadar uzatılmış durumda.

Whatsapp