BlackBerry Ontario'ya ait olduğu iddia edilen ilk görsel geldi

Bir dönemler cep telefonu pazarının önemli isimleri arasında yer alan BlackBerry firmasının bundan 3 yıl önce geliştirmeyi planlayıp üretimini iptal ettiği Ontario'ya ait görseller sızdırıldı.

Akıllı cep telefonu sektörünün bir dönemler önemli oyuncuları arasında yer alan BlackBerry, iOS ve Android işletim sisteminin yaygınlaşmasıyla birlikte deyim yerindeyse tozlu raflar arasındaki yerini aldı. QWERTY klavyeli telefon modellerinden vazgeçerek dokunmatik ekranlı modeller üreten firma karşımıza, 2014 yılında Z30 olarak isimlendirdiği bir modelle birlikte çıkmıştı.


Sonraki dönemler BlackBerry'nin sadece dokunmatik ekran paneli üzerinde şekillenen Ontario isimli bir modeli üretmek için çalıştığı belirtilirken, bu cihazın üretimi iptal edilmiş ve cihaza ait hiç bir bilgi adam akıllı edilememişti.


Şimdilerde BlackBerry Ontario isimli cihazın sızdırılan resimlerine ve teknik özelliklerine baktığımızda bilgi sahibi olabiliyoruz. Bundan 3 yıl öncesinde tanıtılacak olan cihazın Quallcomm Snapdragon 800 işlemci ve 2 GB RAM bellek içereceği ortaya çıkarken, BlackBerry 10.3 işletim sistemiyle birlikte geleceği görülüyor.


Artık akıllı cep telefonu üretmeyen BlackBerry firması sadece mevcut cihazları için yazılım güncellemesi yayınlarken, sektörde Z30'un beklediği ilgiyi görmediği nedeniyle BlackBerry Ontario isimli bu cihazın üretiminin durdurulduğu düşünülüyor.

Whatsapp