BlackBerry Mercury akıllı telefonun ekran görüntüsü ortaya çıktı

Blackberry'nin yeni QWERTY ekranlı akıllısı Mercury hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor.

Akıllı telefon pazarında mücadele eden isimlerden birisi olan Kanada kökenli Blackberry her sene yeni modeller sunarken, özellikle güvenliği ön plana çıkartılmış Blackberry 10 işletim sistemi üzerinde çalışan modelleri ile adından söz ettirmişti. Firmanın satış rakamları ise her sene düşerken, sonunda Blackberry geçtiğimiz sene ilk modeli Blackberry Priv ile birlikte Android işletim sistemine geçiş yaptı.

https://twitter.com/rquandt/status/814300000519942145

Blackberry ayrıca bu sene de iki yeni akıllı telefon modelini daha sundu. Bu modeller Blackberry DTEK50 ve DTEK60 isimleri ile geldi ancak özgün tasarım yerine Alcatel Idol 4 ve TCL 950 tabanlı olarak pazara sunuldular.

Blackberry ayrıca kısa süre önce donanım geliştirmeyi bıraktığını da belirtirken, artık Blackberry cihazların TCL tarafından üretileceğini ve satılacağını açıklamıştı.

Bir süre önce Blackberry'nin CEO'su John Chen, yeni bir QWERTY klavye içeren akıllı telefon modelinin sunulacağı bilgisini vermişti. Blackberry Mercury adı ile hakkında bir süredir bilgiler gelen bu yeni akıllı telefon henüz resmi olarak duyurulmuş değil.

Cihazın ekran görseli olduğu iddia edilen bir görsel sızdırıldı. Twitter üzerinden Roland Quandt tarafından yayınlanan bu yeni görsel üzerinden ayrıca cihazın ekran çözünürlüğünün de 1620x1080 piksel olduğu doğrulanıyor.

Yeni Blackberry Mercury akıllı telefon ayrıca Google Android 7.0 Nougat mobil işletim sistemi üzerinde çalışıyor.

Whatsapp