Blackberry Mayıs Ayı Android Güvenlik Yamasını Dağıtmaya Başladı

Geçtiğimiz yıllarda üretmeye başladığı Android işletim sistemli telefonlar ile eski günlerine dönmeye çalışan Blackberry, yayınladığı güncellemeler ile telefonlarının arkasında olduğunu gösterdi.

Kendi işletim sistemini kullanan nadir firmalardan bir tanesi olan Blackberry, Android işletim sistemi karşısında piyasada Blackberry OS ile yer edinememiş ve Windows Phone gibi bir anda çöküşe geçmişti. Herkes firma battı derken Blackberry hiç beklenmedik bir anda Android işletim sistemine sahip yeni telefonlarını piyasaya sundu ve eski şaşalı günlerine geri dönmek istediğinin sinyallerini verdi. 

Blackberry çizgisini koruyarak ve yeni teknolojiye ayak uydurarak kaliteli telefonlarını Android işletim sistemi ile kendine has arayüz ve uygulamalar ile beraber piyasaya sundu. Bir çok firmanın aksine cihazlarının arkasında olduğunu belirten Blackberry, cihazlarına verdiği Android sürümü ve güvenlik yamaları ile de bunu kanıtlıyor.

Eğer sizde BlackBerry Priv, DTEK50 veya DTEK60 modellerinden bir tanesine sahipseniz Mayıs ayı güvenlik yamasının her an akıllı telefonunuza gelebileceğini unutmayın. Kanadalı şirket geçtiğimiz günlerde yaptığı Android Güvenlik Bülteni'ni Mayıs ayı içerisinde yayınladı ve bu yazıda çoklu güvenlik açıklarıyla ilgili bilgilere yer verdi.

Güncellemenin, Android tarafından desteklenen ve Blackberry mağazalarından satın alınmış bir BlackBerry akıllı telefonu hedeflediğini unutmayın. Taşıyıcı markalı telefonlar, güncelleme tarihlerine bağlı olarak güncellemeleri daha geç alabilir. Google tarafından düzeltilen güvenlik açıklarından farklı olarak BlackBerry, kullanıcılarının ve araştırmacıların rapor ettiği bazı güvenlik açıklarını da düzeltti. Blackberry tarafından dağıtılmaya başlanan bu güncelleme ile düzeltilen her şey hakkında daha fazla bilgi için hafta sonu Kanadalı şirketinin yayınladığı Android Güvenlik Bültenini okumayı unutmayın. 

Whatsapp