Blackberry KEYone Android 8.0 Beta Güncellemesi Geliyor

Blackberry KEYone için Android 8.0 güncellemesinin beta sürümü çok yakında dağıtılacak. Beta sürümün ardından ise tam sürüm bütün kullanıcılara dağıtılacak.

Bu ayın başlarında, Kanada merkezli Rogers operatörü, BlackBerry KEYone modelinin 5 Temmuz'da Android 8.0 Oreo güncellemesini almaya başlayacağını açıklamıştı. Fakat 5 Temmuz tarihi geçmiş olmasına rağmen beklenen Blackberry KEYone Android 8.0 güncellemesi halen dağıtılmadı. Rogers'ın destek sayfasında ise artık güncelleme tarihi kısmında "ertelendi" bilgisi yazıyor.

Gecikmeye neyin sebep olduğu hakkında bir bilgi bulunmasa da TCL belki de Android 8.0 güncellemesi ile kullanıcılara daha güzel özellikler sunmayı düşünüyor olabilir. Şuan için Blackberry KEYone Android 8.0 güncellemesinin bir beta sürümü isteyen kullanıcılar için sunulmaya başladı diyebiliriz.

BlackBerry KEYone cihazınızı Oreo beta programına almak için davet edilmeniz gerekiyor. Bu daveti almak için, öncelikle, Centercode tarafından oluşturulan BlackBerry beta programına kayıt olmanız gerekiyor. Bu kayıt işleminin ardından güncellemenin dağıtılacağı kişilerden birisi de siz olabilirsiniz.

Blackberry KEYone geçtiğimiz yıl Android 7.1 Nougat işletim sistemi ile piyasaya sürülen cihazlardan bir tanesiydi. Şuan için Android P'den konuşurken cihazın halen Android 8.0 güncellemesini almamış olması üzücü bir durum. Ne yazık ki bu cihazın Android P güncellemesini alması bir hayli zor görünüyor.

Genellikle büyük firmalar amiral gemisi telefonlarına en az iki büyük Android sürüm güncellemesi veriyor olsa da aynı durumun Blackberry için geçerli olup olmadığı konusunda bir şey diyemiyoruz. Blackberry KEY2'nin ise Android P güncellemesini kesin olarak alacağını söyleyebiliriz.

Whatsapp