BlackBerry Key2 Türkiye satış fiyatı ve çıkış tarihi belli gibi

İsim hakları Çin merkezli TCL firması tarafından kiralanan BlackBerry firmasının KEY2 isimli akıllı telefonu Türkiye'de hangi koşullarda satışa çıkacak?

Akıllı telefon üretimi konusunda bir dönemler oldukça önemli başarılar elde etmeyi başaran BlackBerry firması, rakibi olan Android işletim sistemliyle birlikte adeta pazarda bir anda yok olmuştu. Uzun bir süre pazarda çeşitli akıllı modelleri geliştiren ancak başarısız olmaya devam eden firma, hafta içinde gerçekleştirdiği etkinlikte BlackBerry Key2 isimli telefon modelini duyurdu.

Fiziksel klavyesi ve dokunmatik ekranı ile birlikte gelen BlackBerry Key One modelinin devamı niteliğinde olan bu cihaz, firmanın ilk çift arka kamerayı içeren cihazı olarak karşımıza çıkıyor. Cihaz üzerinde bulunan Speed Key adındaki tuşa 52 farklı görev ve kısa yol ataması gerçekleştirebilirken, cihazda oldukça iyi bir alüminyum çerçeve ile arkasında kauçuk kaplamalı kapak kullanılmış.

Cihazın QWERTY klavyesi yeniden dizayn edilirken, eski modellere göre oldukça yumuşan bir dokunuş hissini içeriyor. Trackpad özelliğini de içeren cihazda boşluk yani space tuşu altında ise parmak izi okuyucusu olduğunu belirtelim. Hem dokunmatik ekran hemde QWERTY klavye ile birlikte gelen cihazın ülkemize çok kısa süre içerisinde giriş yapması bekleniliyor.

BlackBerry Key One modelinde olduğu gibi BlackBerry Key2 modelinin de ülkemizde sadece ithalatçı garantili olarak satışa sunulması bekleniliyor. Cihazın fiyatı yurtdışında 649 dolar olarak belirlenirken, cihazın ülkemizdeki satış fiyatının ise 3999 TL olacağı düşünülüyor.

Whatsapp