BlackBerry Key2 Snapdragon 660 İşlemci İle Tanıtıldı

BlackBerry firmasının yeni üst seviye telefonu BlackBerry Key2 fiziksel klavye ve Snapdragon 660 işlemcisiyle duyuruldu.

New York'ta düzenlenen bir etkinlikte bugün TCL firması, son birkaç gündür yoğun bir şekilde sızıntılar ile adından söz ettiren BlackBerry Key2 modelini duyurdu. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde Key2, Keyone modelinin hemen hemen her açıdan benzeyen bir devam modeli olarak karşımıza çıktı. Cihazda yer alan fiziksel klavyenin ve 3: 2 orana sahip ekranın yanı sıra bu sefer çift kameralı bir kurulum karşımıza çıkıyor. Çift kamera kurulumuna sahip ilk BlackBerry telefonu olma başarısını gösteren Key2'nin kamera performansı merak ediliyor.

Arka tarafta f / 1.8 diyafram aralığına sahip 12 MP çözünürlüğünde bir ana kamera yer alırken ikinci kamera ise telefoto olarak f / 2.6 diyafram aralığına sahip bokeh efektleri için yardımcı oluyor. Ön tarafta 4.5 inç  boyutunda 1080x1620 piksel çözünürlüğünde IPS LCD ekran bulunan BlackBerry Key2'de Snapdragon 660 işlemci ve 6 GB RAM kullanılmış. 7000 serisi alüminyum çerçeveye sahip olan telefon tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

BlackBerry firması konfor ve yazım doğruluğunu arttırmak amacıyla bu devam modelinde klavyenin yüksekliğini % 20 oranında arttırmış durumda. Bu sayede daha hızlı ve daha rahat bir şekilde fiziksel klavye üzerinden yazı yazabileceksiniz. Klavye tuşları mat cilalı bir yapıya sahip. Dışarıdan bakıldığı zaman dikkatleri üzerine çekebiliyor.

BlackBerry Key2 düzenli olarak aylık Android güvenlik güncellemelerini alacak. Ayrıca firma şimdiden Android P işletim sistemi güncellemesinin garantisini verdi. Telefon bu ay küresel olarak satışa çıkacak. BlackBerry Key2 fiyatı €649 / £579 / $649 olarak açıklanmış durumda.

Whatsapp