Blackberry KEY2 LE 30 Ağustos'ta Tanıtılacak

Blackberry'nin uygun fiyatlı yeni akıllı telefonu Blackberry KEY2 LE modelinin tanıtılmasına sayılı günler kala cihazla ilgili ilk resmi video paylaşıldı.

Çinli TCL, piyasaya çıkacak bir sonraki BlackBerry akıllı telefon modelini bu hafta duyurmaya hazırlanıyor. Berlin'de düzenlenecek olan IFA 2018 fuarında Blackberry'nin yeni orta seviye akıllı telefonu KEY2'den daha uygun bir fiyat etiketi ile duyurulacak. Twitter üzerinden paylaşılan bilgilerde cihazın 30 Ağustos'ta duyurulacağı açıklandı.

Ayrıca cihazın kamera hariç arka yüzeyini gösteren kısa bir teaser videosu yayınlandı. Teaser videosunda cihazla ilgili herhangi bir bilgi yer almazken arka tarafta en azından Blackberry KEY2 ile benzer bir tasarımın kullanılacağını söyleyebiliriz. Daha önceki raporlardan yola çıkarak KEY2 LE'nin arka tarafta 13 MP çözünürlüğünde tek bir arka kameraya ve ön tarafta ise 5 MP çözünürlüğünde bir kameraya sahip olacağını söyleyebiliriz.

Donanım tarafında BlackBerry KEY2 LE içerisinde Snapdragon 636 işlemci, 4 GB RAM ve 32 / 64 GB dahili depolama alanı bulunacağı belirtiliyordu. Özelliklerden ve adından yola çıkacak olursak Blackberry KEY2 modelinin daha düşük donanımlı bir varyantının geleceğini söyleyebiliriz. Elbette cihazın kesin özellikleri şuanda bilinmiyor fakat daha önceki raporlar zaten cihazın sahip olduğu donanımı ortaya çıkarmıştı.

Ön tarafta 4.5 inç boyutunda 1080 x 1620 piksel çözünürlüğünde bir ekran paneli kullanılacağı belirtilen KEY2 LE'nin içerisinde ayrıca 3000 mAh kapasiteli pil bulunması bekleniyor. Android 9 Pie yerine Android 8.1 Oreo işletim sistemi ile piyasaya sürüleceği tahmin edilen cihazın çok geçmeden Android 9 Pie güncellemesini alacağını söyleyebiliriz.

Whatsapp