Blackberry KEY2 8 Haziran'da Çin'de Tanıtılacak

Blackberry'nin yeni telefonu Blackberry KEY2'nin resmi tanıtım davetiyesi ortaya çıktı. Davetiyeye göre cihaz 8 Haziran'da Çin'de düzenlenecek bir etkinlikte resmi olarak tanıtılacak.

BlackBerry Mobile'ın onaylanmış resmi Weibo hesabı, BlackBerry KEY2'nin tanıtımı için Çin'de düzenlenecek olan etkinliğin davetiye görsellerini paylaştı. BlackBerry KEYone modelinin devamı olması beklenen KEY2, 7 Haziran’da New York’ta düzenlenecek bir etkinlik ile ilk kez gözler önüne serilecek. Ardından ise ertesi gün Çin'de düzenlenecek bir etkinlikte duyurulacak. Ülkemizde 2.500 Türk Lirası civarında satışını sürdüren Blackberry KEYone modelinin devam modeli Blackberry KEY2'nin de en kısa sürede ülkemize gelmesi bekleniyor.

BlackBerry KEYone, fiziksel QWERTY klavyesi ve çok iyi pil performansı ile bilinen bir telefon modeliydi. Basın davetiyesinde yer alan ögelere bakıldığında KEY2 modelinin de yine QWERTY klavye ile birlikte geleceğini söyleyebiliriz. Fakat pil konusunda KEYone kadar başarılı olup olmayacağını bilemiyoruz. Bunun nedeni cihazın içerisinde bu sefer daha güçlü olan Snapdragon 660 işlemcisinin kullanılacak olması. Ayrıca telefonda önceki modele kıyasla daha az kapasiteli olan 3360mAh bir batarya kullanılması bekleniyor.

KEY2 firmanın çift kamera kurulumuna sahip ilk akıllı telefon modeli olacak ve içerisinde 6 GB RAM belleği taşıyacak. Ekran tarafında 1080 x 1620 çözünürlükte 4.5 inç boyutunda LCD panele sahip olması beklenen ekranın 3: 2 orana sahip olacağı söyleniyor.

Bir zamanların en popüler markalarından biri olan Blackberry özellikle güvenilirliği ile ön plana çıkıyordu. Şimdilerde TCL tarafından mobil bölümü yönetilen şirketin eski günlerine dönmesi için bir hayli fazla mesai harcaması gerekiyor.

Whatsapp