BlackBerry KEY 2'nin, render görselleri sızdırıldı

BlackBerry firmasının üzerindeki sır perdesini yarın kaldırması beklenilen QWERTY klavyeli akıllı telefonu KEY 2'ye ait render görselleri sızdırıldı.

Akıllı telefon dünyasında bir türlü başarılı satış rakamlarına erişemeyen BlackBerry firması, aldığı kararla birlikte firmanın isim haklarını başka bir firmaya kiralama kararı almıştı. Bu hamle ardından Çin merkezli TCL firması şirketin isim haklarını kiralama konusunda Kanadalı şirketle anlaşırken, ilk QWERTY klavyeli akıllı telefonu BlackBerry KEYOne'u tanıtmıştı.

Tanıtımını gerçekleştirdiği bu modelle birlikte geçen yıl 900 bin adetlik satış rakamına erişen firma, bunu kendileri adına oldukça önemli bir başarı olarak tanımlamıştı. Şimdilerde ise bu cihazın daha gelişmiş bir versiyonu olan BlackBerry KEY 2'i tanıtmayı hedefleyen firma, cihazın tanıtımını büyük ihtimalle yarın gerçekleştirecek.

Daha önce Çin merkezli TENAA platformu üzerinden cihaza ait birçok teknik özellik bilgisine erişilirken, bu özellikler, cihazın amiral gemisi olarak değil orta segment kullanıcıları için geliştirileceğini gözler önüne sunmuştu. Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 660 yonga seti ile 6 GB kapasitesindeki RAM bellekten güç alacak olan cihaz, 64 GB kapasitesindeki depolama birimine sahip olacak. Dilerseniz bu depolama alanını MicroSD kart yuvası ile arttırabileceğinizi de unutmayın.

Yarın New York'ta tanıtılacak olan BlackBerry KEY 2 etkinliği sonrasında, cihaza ait bütün teknik özellikleri sizlere sunacağız.

Whatsapp