BlackBerry KEY 2, her an tanıtılabilir

BlackBerry firması tarafından geliştirilmek üzere olan KEY 2 modeline ait tüm detaylar yavaş yavaş kamuoyuna sızdırılıyor.

Bir dönemler akıllı telefon sektörünün adından en çok söz ettiren firması olarak karşımıza çıkan Kanada merkezli BlackBerry firması, Android işletim sisteminin yaygınlaşmasıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı. Ancak inatla kendi geliştirdiği işletim sisteminden vazgeçmeyeceğini belirten firma, bu inadı ardından isminden başarısızlığıyla söz ettirmeye başlamıştı.

Daha sonra akıllı telefon telefon sektöründe hızla yok olan BlackBerry markası, şimdilerde ise Çin merkezli TCL firması tarafından kiralanarak yoluna Android işletim sistemiyle devam etmeyi hedefliyor. 2017 yılında geliştirdiği KeyOne isimli akıllı telefon modeliyle birlikte sadece 850 binlik satış rakamına erişen firma, şimdilerde ise bu cihazın donanımsal olarak güncellenmiş versiyonunu tanıtıp ardından satışa sunmaya hazırlanıyor.

Firmanın bu cihazın BlackBerry Key2 olarak isimlendireceği düşünülürken, cihazın 6 GB kapasitesindeki RAM bellek ile Qualcomm Snapdragon 660 yonga setinden güç alacağı düşünülüyor. Ayrıca cihazla birlikte 64 GB kapasitesindeki bir dahili depolama alanı sunulacakken, dilerseniz bu alanı MicroSD kart yuvası ile birlikte arttırabiliyorsunuz.

BlackBerry Key2 modeline ait tüm teknik özellikler artık yavaş yavaş kamuoyuna sızdırılmayı başarırken, cihazın artık sertifika sürecini tamamlamaya başladığını ve Wi-Fi Alliance ile Bluetooth SIG sertifikalarını aldığını belirtelim. Bakalım Çin merkezli TCL firması BlackBerry markasını tıpkı eskisinde olduğu gibi önemli bir marka haline çevirmeyi başarabilecek mi?

Whatsapp