Blackberry, kendi işletim sistemi için desteğini sürdürecek

Blackberry OS 10 için destek Kanada kökenli firmadan devam edecek...

Kanada'nın önemli donanım üreticilerinden birisi olan Blackberry, bir zamanlar QWERTY klavye içeren modelleri ile yakaladığı ışıltılı günleri mumla arıyor. Özellikle Samsung ve Apple gibi firmaların Android ve iOS işletim sistemleri ile yükselişi sonrasında Blackberry, kendi geliştirdiği Blackberry OS ile geride kaldı.

Geçtiğimiz sene Blackberry, devamlı olarak gerileme sonrasında radikal bir karar alarak, Android mobil işletim sistemine geçiş yapmıştı. Android işletim sistemi ile sunulan ilk akıllı telefon ise Blackberry Priv adındaki üst deviye model oldu ve bu cihaz geçtiğimiz sene içerisinde de pazara sunuldu.

Bu sene ise beklenildiği gibi yeni Android modeller gelmeye başladı. Bir süre önce Blackberry, yeni bir akıllı telefonunu daha duyurarak pazara sundu. Bu cihaz Blackberry DTEK50 adı ile gelirken, cihaz Alcatel Idol 4 tabanlı olarak geldi.

Ayrıca Blackberry, yakında yeni bir üst seviye Android cihaz daha pazara sunacak ve bu akıllı telefon da Blackberry DTEK60 ismi ile gelecek. Bu cihazın da TCL'nin geçtiğimiz günlerde duyurduğu yeni akıllısı TCL 950 tabanlı olarak geleceği ifade edilmekte.

Blackberry'nin CEO'su John Chen, geçtiğimiz günlerde önemli bazı açıklamalarda bulundu. Artık Blackberry akıllı telefon geliştirmeyecek. Bu da özgün Blackberry tasarımlarını göremeyeceğimiz anlamına geliyor. 

Tıpkı Blackberry DTEK50 ya da DTEK60'da olduğu gibi ilerleyen dönemde farklı firmaların tasarımlarını kullanarak firma yeni modellerini pazara sunacak.

Diğer taraftan yeni gelen bilgilere göre Blackberry OS 10 üzerinde çalışmalarını firma azaltsa da tamamen bitirmeyecek ve gelecek dönemde 3. parti bazı firmalara lisanslayabileceği ifade ediliyor.

Whatsapp