BlackBerry Ghots'un özellikleri sızdırılmaya başladı

BlackBerry firması tarafından geliştirilen yeni amiral gemisi telefon modeli BlackBerry Ghost'un teknik özellikleri ve tasarım anlayışları kamuoyuna sızdırılıyor.

Eski günlerine dönmek adına verdiği savaşı devam ettiren ve bir türlü bunu başaramayan Kanada merkezli BlackBerry firması, aldığı karar ardından isim haklarını Çin merkezli TCL firmasına devir ettiğini duyurmuştu. Ancak şirket firmanın satışlarını bir adım ileriye taşımayı başaramazken, geçen yıl sadece 1 milyon adet cihaz sevkiyatı gerçekleştirdiği öne sürülüyor.

Şirket politikalarını tamamıyla değiştiren BlackBerry firması artık tamamıyla gözünü kurumsal müşterilere çevirirken, geçtiğimiz günlerde QWERTY klavyeli tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken KEY 2 isimli modelin tanıtımını gerçekleştirdi. Bu modelle birlikte şirketin tasarımını beğenenleri hedefleyen şirket, şimdilerde ise dokunmatik ekran tasarımını sevenlerin ilgisini üzerine çekmeyi hedefliyor.

Bu bağlamda çalışmalarını sürdüren şirket gözünü yılbaşından beri teknoloji dünyasının gündeminde olan BlackBerry Ghots isimli modele çevirirken, şirket bu tasarım anlayışı ile çerçevesiz tasarım anlayışına geçiş yapmayı hedefliyor. Tüketicilere tam anlamıyla bir çerçevesiz tasarım anlayışı sunmayacak olan şirket, sadece çok daha ince çerçeveleriyle dikkatleri üzerine çeken bir panel kullanacak.

Şirketten daha önce cihazın render tasarımına ait görüntüler sızdırılırken, bu görüntülerde de tasarım anlayışı yer almıştı. Cihazın yayınlanan görüntülerine baktığımızda parmak izi okuyucu yer almadığı görüntülenirken, bu sensörün ekrana entegre olarak gelebileceği veya şirketin yüz tarama teknolojisine geçiş yapabileceği öne sürülüyor.

Bu bilgilerin yanı sıra Evan Blass tarafından paylaşılan bir bilgiye göre BlackBerry Ghost modeli çift arka kamera ile birlikte karşımıza çıkacakken, büyük olasıklıkla 4.000 mAh kapasitesindeki bir bataryayı bünyesinde bulunacak.

Whatsapp