BlackBerry DTEK60 duyurulmadan ön siparişe sunuldu

Blackberry'nin henüz duyurmadığı akıllı telefonu ön siparişe çıktı bile...

Kanadalı akıllı telefon üreticisi olan Blackberry için son dönem pek de iyi gitmezken, firma geçtiğimiz sene Android işletim sistemine sahip ilk akıllı telefon modeli olarak Blackberry Priv satışa sunulmuştu.

Bu seneye bakacak olursak eğer, bir süre önce Blackberry yeni bir Android modelini daha pazara sundu. Bu yeni cihaz Blackberry DTEK50 adı ile gelirken, Çinli TCL Corp bünyesinde bulunan Alcatel'in sunduğu Idol 4 akıllı telefon tabanlı olarak gelmişti.

Şimdi ise Blackberry yeni bir akıllı telefon daha sunma hazırlıkları içerisinde. Bu yeni cihaz ise Blackberry DTEK60 olarak adlandırılırken, çok yakında firma tarafından resmi olarak duyurulması bekleniyor. Ancak baktığımızda henüz duyurulmasa da bu durum ön siparişe sunulmasına engel değil. NCIX yeni cihazı ön siparişe sunmuş durumda ve Blackberry DTEK60 için belirlenen fiyat etiketi de $699.99 CAD ($535) olmakta.

Bir kaç gün önce TCL Corp yeni bir akıllı telefonunun duyurusunu gerçekleştirdi. Bu yeni cihaz TCL 950 olarak adlandırılırken, Blackberry DTEK60'ın da bu cihaz tabanlı olarak sunulması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde Blackberry CEO'su John Chen, firma olarak akıllı telefon geliştirme işini bıraktıklarını duyurmuştu. Bu da Blackberry'nin bir daha akıllı telefon geliştirmeyeceği anlamına gelirken, son iki modelin neden başka bir cihaz tabanlı olduğunun da açıklaması olmakta.

Yeni Blackberry DTEK60, 5.5" büyüklüğünde 2560x1440 piksel Quad HD ekran, 4GB sistem belleği, 32GB dahili veri kapasitesi, Qualcomm Snapdragon 820 yonga seti, 21MP arka kamera, 8MP ön kamera, 3.000mAh batarya özellikleri ile gelecek.

Whatsapp