BlackBerry DTEK60 akıllı telefon ABD'de de ön sipariş çıktı

BlackBerry'nin yeni üst seviye akıllı telefonu DTEK60 duyurudan önce ABD pazarında ön siparişe çıktı...

Kanada'nın önemli akıllı telefon üreticilerinden olan Blackberry, son dönemde oldukça önemli kararlar aldı. Kendi geliştirdiği Blackberry OS adındaki işletim sistemi üzerinde çalışan özellikle de QWERTY klavyesi ile dikkat çeken modelleri pazara sunan Blackberry, devamlı olarak kötü finansal sonuçlar, gerileyen satış rakamları, düşen pazar payları sonrasında bazı radikal girişimlerden bulundu.

Firma geçtiğimiz sene Android işletim sistemine geçiş yapmış ve ilk Androidli model de Blackberry Priv adı ile gelmişti. Bu sene ise firmadan yeni bir Android cihaz daha geldi. Bu yeni model Blackberry DTEK50 adı ile gelirken, özgün bir tasarım olmayıp, Alcatel'in Idol 4 cihazı tabanlı olarak pazara sunuldu.

Kısa süre önce Blackberry cephesinde yeni ve önemli bazı açıklamalar daha geldi. Bunlardan en önemlisi ise artık firmanın akıllı telefon geliştirmeyecek olması. Firmanın ilerleyen dönemde sunacağı modeller farklı firmalar üzerinden gelecek.

Blackberry yeni bir Android model daha sunma hazırlıkları içerisinde. Bu yeni akıllı telefon Blackberry DTEK60 adı ile gelirken, bu cihaz da kısa süre önce Çinli TCL Corp'un duyurduğu TCL 950 akıllı telefon tabanlı olarak geliyor.

Blackberry DTEK60 henüz resmi olarak duyurulmuş değil. Ancak görünüşe göre bu durum ön siparişe sunulmasına da engel değil. Geçtiğimiz günlerde Kanada'da ön siparişe sunulan akıllı telefon şimdi de Amerika Birleşik Devletleri'nde B&H Photo tarafından 499$ fiyat etiketi ile ön siparişe çıkartıldı.

Whatsapp