BlackBerry DTEK50 akıllı telefonun fiyatında indirime gidildi

Blackberry, Kanada'da DTEK50 akıllı telefonunun fiyatını indirdi.

Blackberry, uzun süre kendi geliştirdiği işletim sistemi üzerinde çalışan özellikle de fiziksel QWERTY klavye içeren akıllı telefon modelleri sunarken, yaşadığı gerileme sonrasında önemli bir karar vermiş ve geçtiğimiz sene Android işletim sistemine geçmişti. Ayrıca ilk gelen Android model ise Blackberry Priv olurken, bu cihaz üst düzey donanım özellikleri ve QWERTY klavye içeriyordu.

Bu sene ise Blackberry iki yeni modelini daha pazara sundu. Bu cihazlarda özellikle güvenlik ön plana çıkartılırken, akıllı telefonlardan birisi Blackberry DTEK50 ve diğeri de Blackberry DTEK60 adı ile geldi. Her iki model de özgün tasarım olmayıp, Çinli Alcatel tarafından sunulan Idol akıllı telefonlar tabanlı olarak sunuldu.

Firmanın bu cihazlarının satışları herhalde pek de iyi değil ve Blackberry DTEK50, Kanada'da da ciddi bir indirim ile satışta. Normalde $429 CAD ($322 USD) fiyat etiketine sahip olan akıllı telefon şu anca Amazon Kanada üzerinden %33 indirimle $289 CAD ($217 USD) olarak satın alınabilmekte.

Blackberry DTEK50 akıllı telefon 5.2" büyüklüğünde dokunmatik ekrana sahip. Bu ekranın çözünürlüğü ise 1920x1080 piksel Full HD olurken, Akıllı telefon Qualcomm tarafından geliştirilen 1.7Ghz saat hızında çalışan sekiz çekirdekli işlemcili Snapdragon 617 yonga setinden güç almakta. Cihazda sistem belleği 3GB olarak yer alırken, ayrıca dahili veri kapasitesi de 16GB olarak belirlenmiş. 13MP arka kamera içeren akıllı telefonda ayrıca batarya da 2.610mAh olarak yer almakta.

Whatsapp