BlackBerry Athena, TENAA web sitesinde görüldü

TCL tarafından isim hakları kiralanan BlackBerry firmasının geliştirmekte olduğu Athena isimli cihaza ait TENAA görüntüleri gelirken, cihazın teknik özellikleri için geri sayım başladı.

Akıllı telefon pazarının bir dönemler yapı taşları arasında yer alan Kanada merkezli BlackBerry markası, son dönemlerde oldukça sessiz günler geçiriyor. Aldığı karar ile birlikte sektördeki kurumsal müşterilere hitap etmeyi amaçlayan bu dev firma, kısa süre öncesinde Çinli üretici firması TCL tarafından isim hakları kullanılarak tercih edilmeye başlanılmıştı.

Geçen yıl 850 bin adet BlackBerry KEyONE satışı gerçekleştirdiği açıklayan firma, şimdilerde ise karşımıza Athena olarak isimlendirdiği modeliyle çıkmayı hedefliyor. Cihazın kod adınının bu olduğu düşünülürken, sektörde karşımıza Keytwo veya Keyone (2018) ismiyle çıkması bekleniliyor. Cihazın arka yüzünde plastik yada kauçuktan yapılmış bir desenli bölüm yer alacakken, arka yüzünde çift kamerayı görmekteyiz.

TENAA üzerinden sızdırılan görüntülere baktığımızda cihaz 3.5 mm kulaklık girişine sahipken, ön yüzündeki ekranın dokunmatik olabileceğini de hatırlatalım. BBF100-4 model numarası ile birlikte geliştirilen cihaz USB Type-C girişiyle karşımıza çıkacakken, 16:19 kare oranına sahip olacak.

Android işletim sistemiyle birlikte karşımıza çıkacak olan cihazın yazılımının oldukça güvenli şekilde dizayn edileceği belirtilirken, sızdırılan görsellerin daha önce Çin Devlet Fikri Mülkiyet Ofisi (SIPO) tarafından sızdırılan görsellerle çok benzer olduğunu da hatırlatalım.

Whatsapp