Blackberry artık akıllı telefon geliştirmeyecek

Blackberry'nin bundan sonra yeni akıllı telefon geliştirmeyeceği kaydediliyor...

Kanada'nın önemli akıllı telefon üreticilerinden olan Blackberry, kendi geliştirdiği Blackberry OS işletim sistemi üzerinde çalışan QWERTY klavyeli modelleri ile bir döneme damgasını vurmuştu. Ancak Apple ve Samsung yanı sıra Çinli firmaların tamamen dokunmatik modelleri ile pazarda yükselişi sonrasında devamlı gerileyen firma kötü finansal tablolarla karşımıza geldi.

Blackberry geçtiğimiz sene Android işletim sistemine geçiş yapmış ve ilk Androidli modeli ise Blackberry Priv olarak pazara sunulmuştu. Ancak bu cihazının da satış rakamları firmayı ileriye taşımaya yetmedi.

Bu sene ise firma bir süre önce ikinci Android modelini sundu. Bu yeni cihaz Blackberry DTEC50 adı ile gelirken, tasarım olarak ise Çinli TCL Corp bünyesinde olan Alcatel'in sunduğu Idol 4 akıllı telefon tabanlı olarak geldi.

Diğer taraftan yakında da Blackberry'nin bir başka Androidli modeli Blackberry DTEC60 duyurularak satışa sunulacak. Bu yeni model de TCL'nin bugün duyurduğu TCL 950 akıllı telefon tabanlı olarak pazara sunulacak.

Blackberry'nin CEO'su John Chen bu cihazının duyurusu beklenirken, önemli bazı açıklamalarda bulundu. Chen, artık Blackberry olarak donanım geliştirmesi yapmayacaklarını ve bu faaliyeti, partner firmalarına devredeceklerini duyurdu. Bu karar ile Blackberry sermaye gereksinimi azaltacak.

Bu da demek oluyor ki firmanın son özgün tasarıma sahip akıllısı Blackberry Priv olarak kalacak.

Whatsapp