Blackberry akıllı telefonlar artık TCL Corp. tarafından üretilecek ve satılacak

Kanadalı Blackberry'nin cihazları bundan sonra Çinli TCL Corp. tarafından üretilecek ve satılacak.

Bir zamanlar özellikle de iş dünyası için sunduğu fiziksel QWERTY klavye içeren akıllı telefon modelleri ile adından söz ettiren Blackberry ne yazık ki son dönemde devamlı olarak gerileme yaşadı. Kendi geliştirdiği Blackberry OS adındaki mobil işletim sistemi ile modeller sunan firmanın satış rakamları her dönem daha da geriledi.

Geçtiğimiz sene firma bu kötü gidişat sonrasında radikal bir karar almış ve Google'ın Android mobil işletim sistemini kullanma kararı almıştı. Firma Android kullanan ilk cihazını da Blackberry Priv adı ile sunarken, bu akıllı telefon üst düzey donanım özellikleri ve kayar kızak mekanizmalı QWERTY klavye içermekteydi.

Bu sene ise Blackberry iki yeni Android modeli daha pazara sundu. Bu yeni cihazlar Blackberry DTEK50 ve DTEK60 adı ile sunulurken, cihazlar özgün tasarım ile gelmedi. Çinli TCL Corp. bünyesinde bulunan Alcatel firmasının sunduğu Idol 4 / 4s tabanlı cihazlar oldular.

Blackberry kısa bir süre önce bazı önemli açıklamalar gerçekleştirdi ve artık akıllı telefon olarak donanım geliştirmeyeceğini açıkladı. Şimdi de firma beklenen bir duyuruyu gerçekleştirdi ve firma TCL Corp. ile partner olduğunu duyurdu. Artık Blackberry akıllı telefonlar TCL Corp. tarafından üretilecek ve yine bu firma tarafından satışa sunulacak.

TCL Corp, ileride sunulacak olan Blackberry modeller için tasarım, üretim, satış ve servis desteği sunacak ve Blackberry de güvenlik yazılımı ve servislerini lisanslayacak, 

Whatsapp