BlackBerry, 2017'de Sadece 850 Bin Adet Telefon Sattı

BlackBerry, 2017 yılında sadece 850 bin adet akıllı telefon satışı yaptı ancak şirket yetkilisi bunu "görev tamamlandı" şeklinde lanse etti.

BlackBerry, geçtiğimiz yıl 850 bin adet telefon satışı yaptı. Bu rakam, Essential'in sadece tek bir telefon modeli ile ulaştığı satış rakamına yakın olduğu düşünüldüğünde gerçekten çok düşük. Ancak BlackBerry yetkilileri böyle düşünmüyor olabilir. 

Bu bilgiler, IDC'nin Mobil Cihazlar Kıdemli Araştırmalar Direktörü Francisco Jeronimo'dan gelmekte ve aslında Essential ve Google satışlarına dair rakamları veren de aynı kaynaktı. Google'dan bahsetmişken, Mountainview merkezli firma, 2017 yılında pazarın sadece belirli bir kesiminde 3.9 milyon adet Pixel akıllı telefon satmayı başardı. 

Öte yandan, BlackBerry yetkilileri, markanın "satış kanalı varlığından" dolayı mutlu görünüyor. Yani, ürünlerini potansiyel müşterilerine en doğru kanaldan sunmayı başardıklarını düşünüyorlar. BlackBerry ürünleri, 50'nin üzerinde ülkede, 110'un üzerinde operatör tarafından satışa sunulmakta. 

Bu satış kanalları, marka için gerçek satışlardan da daha önemli görülüyor. Öyle ki, aslında, geçen yıla oranla düşük sevkıyat sayısına rağmen, BlackBerry Mobile Ticari ürünler baş sorumlusu Francois Mahieu, bu durumu, "görevini başarıyla tamamladığı" şeklinde açıklıyor. 

Aslında bir çok BlackBerry hayranına göre şirket için sorunun asıl kaynağı, kendi işletim sistemini Android ile değiştirmiş olmasından kaynaklanıyor. 

Ancak Mahieu, önümüzdeki yıllarda markanın premium cihazlar için (400 $'ın üzerinde fiyatlı) akıllı telefon pazarının % 3 ila 5'ini yakalayacağını iddia ederek şirketin bu yönde planları olduğunu da ortaya koydu. Bununla birlikte, şirketin bu hedef için yılda 10 milyonun üzerinde akıllı telefon satması gerekiyor ki bu şu an için çok uzak bir ihtimal gibi görünüyor. 

Whatsapp