Bixby'in ekip lideri değiştirildi

Akıllı telefon pazarının lider ismi Samsung tarafından geliştirilen sesli asistan Bixby'in gelişiminde yer alan ekip lideri görevden alındı.

Akıllı telefon sektörü ve diğer tüm teknolojik ürünlerde sesli asistanlar popüler bir hal alırken, kısa olarak adlandırabileceğimiz bir süre öncesinde Samsung ise bu alanda Bixby isimli ürünüyle karşımıza çıkmıştı. Ancak gerçekleştirilen tüm çalışmalara rağmen Bixby küresel pazarda yayın hayatına giremezken, sadece belirli dillere destek sundu ve bu nedenle rakiplerinin çok gerisinde kaldı.


Bu çalışmalarda yaşanan geçikmelerden rahatsız olan Samsung ekibe adeta bir göz dağı vermek isterken, yapılan planlamayla birlikte ekip lideri olan Rhee In-jong'un görevden alınmasına karar verildi. Görevden alınan isim yerine Samsung Research America bünyesinde görev yapan Chung Eui-seok göreve getirilirken, çalışmaların böylece hızlandırılması hedefleniyor.


200'den fazla ülkede kullanılabilen Bixby birçok ülkeye ana ekrandaki dil anlamında destek sunarken, ancak sesli iletişim konusunda hiçte iyi bir sonuç ortaya koyamıyor. Sadece İngilizce diline destek sunan Bixby uygulamasının kısa bir süre içerisinde birçok farklı dilde konuşmaya başlaması ve böylelikle küresel pazarda daha popüler hal alması bekleniliyor.


Bakalım Google bu işten alım ve stratejik değişimle birlikte sektörde liderlik koltuğunda oturan Siri ile savaşmayı başarabilecek mi?

Whatsapp