Bixby ve Kestra, Galaxy S8 ve Galaxy S8 edge ile geliyor

Samsung, Galaxy S8 ve Galaxy S8 edge modellerinde Bixby ve Kestra sesleri ile asistanına yer verecek.

Akıllı telefon pazarında firmalar sundukları cihazlarla birbirleri karşısında mücadele ederken, ayrıca sundukları içerikler, uygulamalar, oyunlar ve diğer teknolojilerle de cihazlarını donatarak, rakipleri karşısında bir adın daha ileride olmayı amaçlıyorlar.

Son dönemde akıllı telefon pazarında popüler olan teknolojilerin başında da sesli kişisel asistanlar yer alırken, özellikle de Apple'ın iPhone modelleri ile sunduğu Siri bu rekabetin başlamasında öncü oldu.

Apple'ın Siri'sinin ardından farklı firmalardan da sesli asistanlar gelmişti. Özellikle de Microsoft tarafından geliştirilen Cortana dikkatleri üzerine çekerken, Google da önce Google Now arkasından da Pixel modelleri ile sunduğu Google Asistant ile adından söz ettiriyor.

Samsung ise daha önce Galaxy modellerinde S Voice adındaki sesli asistanını sunsa da gelen bilgilere göre yeni senede yeni amiral gemisi Galaxy S8 ve bu cihazın büyük versiyonu Galaxy S8 edge'de yeni kişisel sesli asistanın yer alacağı ifade ediliyor.

Samsung'un yapay zekaya sahip olacağı kaydedilen yeni kişisel sesli asistanı için kadın ve erkek sesini kullanacağı belirtiliyor. Ayrıca bu erkek ve kadın seslerinin de Bixby ve Kestra adları ile geleceğini söyleyebiliriz. Firma Bixby ve Kestra isimlerinin marka tescillerini gerçekleştirdi.

Marka tescilinde ise "Computer software for enabling hands-free use of a mobile phone through voice recognition" ve "Computer software used to process voice commands" ifadeleri yer alıyor.

Whatsapp