Bixby 2.0 Önümüzdeki Hafta Samsung Geliştirici Konferansında Tanıtılabilir

Samsung tarafından Galaxy S8 serisi ile beraber tanıtılan yeni sesli asistan Bixby'nin yeni sürümü Bixby 2.0 sürümü önümüzdeki hafta Samsung Geliştirici Konferansında tanıtılabileceği söyleniyor.

18 Ekim Çarşamba günü Samsung, yıllık Geliştirici Konferansını San Francisco'da gerçekleştirecek. Etkinlik sırasında, Bixby 2.0 sürümünün açıklanması bekleniyor. Sanal asistan Bixby ilk başlangıcını Samsung Galaxy S8 ve Samsung Galaxy S8 Plus ile birlikte yapmıştı. Samsung'un daha iyi ve daha çok cihaza destek veren Bixby 2.0 sürümünü önümüzdeki hafta içi tanıtması bekleniyor.

Samsung tarafından büyük umutlarla geliştirilen Bixby sesli asistan uygulaması kullanıcılar tarafından sıcak bir şekilde memnuniyetle karşılanmadı. Sanal asistanın İngilizce'yi anlamasına yönelik problemler uygulamanın çıkışını yaklaşık iki ay ertelemeye zorladı. Buna ek olarak, sanal asistanların fazlalığı da var gibi gözüküyor.

Amazon'un sesli hoparlör cihazı Alexa bu yılın en dikkat çekici cihazlardan bir tanesi olmayı başardı. Samsung, Temmuz ayında böyle bir ürün üreteceğini reddetmesine rağmen, ertesi ay şirket akıllı bir hoparlörün yolda olduğunu doğruladı. Amazon'un Alexa ile yaptığı gibi, Samsung'da Bixby sesli asistanın diğer farklı ürünlerde Google Asistan'ın yanında veya Google Asistan yerine bir seçenek olmasını istiyor.

Samsung'un mobil işletme şefi Koh Dong-jin, Bixby'in birinci nesil sürümünün kapasitesindeki boşlukların Bixby 2.0'da doldurulacağını söyledi. Yetkili isim ayrıca "Bixby 1.0'ın tamamlanmamış bölümlerini Bixby 2.0'da tamamlayacağız" dedi. Bixby piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra tüm dünya üzerinde kullanılabilir hale gelmişti. Fakat uygulama şuanda sınırlı sayıda diller tarafından destekleniyor. Siri kadar gelişmiş olmasa da ilerleyen zamanlarda Siri sesli asistanını yakalayacağını düşünüyoruz.

Whatsapp