Bixby 2.0 ne zaman tanıtılacak?

Samsung'un geliştirdiği Bixby isimli sesli asistanının yeni sürümünün ne zaman tanıtılacağı hakkında önemli bir ipuçu verdi.

Akıllı telefon sektörünün en yüksek sevkiyat rakamlarına erişmeyi başaran Güney Kore kökenli Samsung firması, akıllı sesli asistanı Bixby'ı daha popüler hale getirmeyi amaçlıyor. Bu bağlamda sesli asistana çok daha fazla dil desteği kazandırmayı amaçlayan firma, bu özelliğin 2.0 sürümü üzerindeki çalışmaları sürdürüyor.

Samsung'un mobil departman CEO'su olan Dj Koh gerçekleştirdiği açıklamalarla birlikte Bixby 2.0 üzerindeki sır perdesini kaldırırken, sesli asistanın bu sürümünün Galaxy Note 9 ile birlikte yayınlanacağını belirtti. Bu açıklamalarla birlikte sanıldığı gibi Bixby 2.0 sürümünün Galaxy S9 ile Galaxy S9+ modelleriyle hayata merhaba demeyeceği belirtildi.

Bixby yeni sürümüyle birlikte daha geniş sesli asistan özellikleri sunmayı başaracakken, ayrıca bu sesli asistanın kullanım alanı da genişletilecek. Artık firma geliştirdiği tüm akıllı telefonlarda, akıllı televizyon modellerinde, akıllı hoparlörlerde ve hatta tablet bilgisayarlarda bile bu sesli asistana yer verecek.

Bu sesli asistanın sonraki sürümlerde farklı sesleri ayırt edebilmesi de amaçlanılırken, böylelikle tek bir cihazı tanımlanan birçok farklı kişi dilediği gibi güvenli şekilde kullanılabilecek. Özellikle ise Samsung artık alışılmış hale gelen ''Hey Bixby'' deme zorunluluğunu da ortadan kaldırmayı planlıyor.

Whatsapp