Bitcoin sanal para cüzdanı Electrum'da güvenlik açığı görüldü

Sanal para birimlerinizi saklamanız için sizlere yardımcı olmanızı sağlayan ve bu bağlamda cüzdan gelişimi sağlayan Electrum'da, oldukça riskli bir güvenlik açığı tespit edildi.

Küresel pazarda adından daha çok sanal para birimleri için geliştirdiği sanal cüzdanlarla söz ettiren Electrum'da, kullanıcıların hesaplarının ele geçirilmesini sağlayabilecek olan bir güvenlik açığı tespit edildi. Sadece Bitcoin için değil diğer kriptolu para birimleri içinde dijital cüzdanlar geliştiren şirket, bu güvenlik açığını tespit eden Google'ın güvenlik araştırmacısı Tavis Ormandy'nin geri bildirimi üzerine sorunun farkına vardı.

Bu güvenlik açığının Electrum'un 2.6 ile 3.0.3 sürümlerindeki tüm cüzdan versiyonlarında gözlemlendiği belirtilirken, olası bir durum halinde kötü niyetli kişilerin sanal para cüzdanlarını boşaltabileceği ve bu cüzdan üzerinden dilediği kadar rakamı başka bir cüzdana aktarabileceği belirtildi.

Kötü niyetli web sitesi yöneticilerinin Electrum cüzdanı açıkken, kullanıcının parola bilgileri ile private keylerinin kolayca ele geçirilebildiği belirtiliyor. Google'ın güvenlik araştırmacılarının kendileri ile iletişime geçmesi üzerine cüzdan uygulamasını güncelleyen ekip, bu güvenlik açığının ciddi tehlikelere neden olabileceğini ve belirtildiği kadar önemli sorunlar yaratabileceğini doğruladı.

Tavis Ormandy resmi Twitter hesabından da konuyla ilgili bir açıklama gerçekleştirirken, durumun oldukça kritik olduğunu ve bunun için direk olarak durumu Electrum yönetimine durumu bildirdiklerinden söz ediyor. Bu doğrultuda bütün Electrum kullanıcılarının cüzdanlarını biran önce güncellemesi gerekirken, bunun içinse kullanıcıların cüzdanlarını bir an önce 3.0.5 sürüm numarasına güncellemesi gerektiği belirtiliyor.

Electrum'un resmi sitesine girerek cüzdan uygulamasını güncellemenizi ve 3.0.5 sürümünü indirmenizi öneririz.

Whatsapp