Bir Sonraki IOS Güncellemesi, İşlemci Yavaşlatmayı Kapatma Olanağı Verecek

Apple'ın iPhone telefonlarına yayınladığı güncelleme ile işlemcileri yavaşlattığı ortaya çıkmıştı. Apple tepkilere dayanamadı ve bir sonraki IOS güncellemesine bu özelliği kapatma ayarını ekleyecek.

Cupertino'lu teknoloji devi Apple'ın bataryaları eskidikçe yonga setlerini yavaşlattığı ortaya çıktıktwn sonra, oluşan tepkiler o kadar büyüktü ki, şirket daha fazla olumsuz eleştiri almaktan kurtulmak için resmi bir bildiri yayınlamıştı.

Apple CEO'su Tim Coşkun yaptığı açıklamaya göre, iOS 11 kullanıcıları Mart ayında yapılması planlanan bir sonraki güncelleme ile işlemci yavaşlamayı devre dışı bırakabilecek.

Tim Cook, ABC televizyonu ile yaptığı bir söyleşide: "İnsanlara akıllı telefonlarının batarya durumu ile ilgili bilgileri çok şeffaf bir şekilde vereceğiz" dedi. Güncelleme ile iPhone'un beklenmedik durumlarda kapanmaları önlemek için otomatik olarak performansı düşürdüğü durumlarda kullanıcılar daha net bir şekilde bilgilendirilecek. İşlemci yavaşlatma özelliğini kapatmak için bir buton olacak ancak Tim Cook bu butonun kullanılmasını önemsediklerini özellikle belirtiyor. 

Cook, eski iPhone'ların işlemcilerini yavaşlatma kararını savunuyor, çünkü bu "odağı kullanıcı deneyimi üzerine" olan önemli bir önlem olarak görülüyor. Tim Cook ayrıca, "çoğu kişinin belirli bir noktada yeni bir batarya almayı beklediği için" ücretsiz bir batarya vermek yerine batarya değiştirme fiyatını düşürmenin "mantıklı" olduğunu söyledi. 

Whatsapp