Bir iPhone X, ne kadara mal ediliyor?

iPhone serisinin 10. yıl dönümüne özel olarak geliştirilen iPhone X modelinin, donanım maliyeti belli oldu. TechInsights analisti, Apple'ın cihazdan yüzde 64 oranında kâr ettiğini iddia ediyor.

Teknoloji dünyasının ve özellikle akıllı cep telefonu sektörünün en önemli üreticisi konumunda yer alan Apple firması, dünyanın en pahalı akıllı cep telefonu modellerinden birisi olan iPhone X'in satışlarına başlamıştı. Yüksek fiyat etiketi nedeniyle birçok eleştirinin odağında yer alan bu yeni nesil iPhone modelinin, firma tarafından tamamıyla kar amacı gütmek için hazırlandığı ortaya çıktı.


Yapılan araştırmalar sonrasında iPhone X modelinin Apple adına yüzde 64 gibi oldukça önemli bir kar rakamı bıraktığı ortaya çıkarken, TechInsights'ın iPhone X üzerinde araştırmalar gerçekleştirdi. Şirketin gerçekleştirdiği araştırmada cihazdaki tüm donanım maliyetlerinin 357.50 dolar olarak karşımıza çıktığı belirtiliyor.


Cihazın ön yüzünde yer alan 5.8 inç genişliğindeki OLED ekran cihazın en pahalı parçası olarak karşımıza çıkarken, oda 65.50 dolarlık bir fiyat etiketiyle Samsung tarafından üretiliyor. Bu parçayı ise cihazın paslanmaz olan ve dışarıdan gelen darbelere karşın dayanıklılık sergilediği belirtilen çelik kasası 36 dolarlık fiyat etiketiyle takip ediyor.


TechInsights analisti Al Cowsky'ye tarafından bu konu ile ilgili bir açıklama gerçekleştirilirken, böylesine güçlü bir fiyat etiketi ve kar payını iPhone X'in taşımasının nedeni olarak ise Apple markasının küresel pazardaki değeri gösteriliyor. iPhone X'in tüm teknik özellikleri hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, aşağıdaki ilgili cihazlar bölümünden iPhone X'in ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Whatsapp