BİM 17 Ağustos'ta, iPhone 6 satmayacak

BİM Mağazalar zinciri aldığı yeni kararla birlikte 17 Ağustos'ta satışa sunacağı iPhone 6 modelinin satışlarını durdurma kararı aldı.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen açıklamayla birlikte ABD'li markaların teknolojik ürünlerine boykot uygulanması gerektiğinin çağrısı yapılmıştı. Gerekirse bu ürünlere ek gümrük vergisi getirebileceğini açıklayan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında sosyal medya sitelerinde büyük ayaklanmalar yaşandı.

17 Ağustos tarihi itibariyle iPhone 6 modelini satışa çıkartma kararı alan BİM Mağazaları, tüketicilerle 2 yıl Apple Türkiye garantisi olan cihazı 1,889 TL karşılığında buluşturacaktı. Gerçekleştirilen açıklamalar ve yoğun boykot talepleri üzerine harekete geçen BİM Mağaza yönetimi, ilginç bir şekilde bu satışı gerçekleştirmeyeceklerini açıkladı.

Piyasanın 200 TL altına 32 GB kapasiteli iPhone 6 modelini satışa sunacak olan şirket, bu kampanyası ile birlikte sanal ortamda beklediği ilgiden çok daha fazlasını görmeyi başarmıştı. iPhone 6'nın satış iptaline ilişkin BİM mağazalarına asılan bildiride, "Sayın müşterilerimiz, 17.08.2018 tarihinde afişimizde bulunan telefon iPhone 6 ürünümüzün satışı durdurulmuştur. Anlayışınız için teşekkür ederiz." ifadeleri kullanıldı.

Bu açıklama ardından çoğu kesimin övgüsünü kazanan BİM Mağazaları, bundan böyle ABD ile Türkiye arasında yaşanan soğuk ekonomi savaşı son bulmadan hiç bir Apple markalı ürünü satışa sunmayacak gibi duruyor.

Whatsapp