Bilgisayardan Wi-Fi şifresi değiştirme

Telefonunuzdan yada bilgisayarlarınızdan modem şifre değiştirme olarak aratılan ancak doğrusu Wi-Fi şifresi değiştirme olan yöntemi nasıl gerçekleştireceğinize ait bilgiler makalemizde.

Belirli aralıklarla Wi-Fi şifresi değiştirme işlemini gerçekleştirmemiz, bizlere önemli güvenlik önlemleri sağlarken ne yazık ki ülkemizde çoğu kişi bu şifreyi nasıl değiştireceğini bilmiyor. Modeminizi ilk defa kurduğunuzda yada modeminizin şifresini değiştirmek istediğinizde gerçekleştirmeniz gereken işlemler oldukça basit ve kolayken, bu işlemi gerçekleştirmek için ilk adımı modem arayüzünüze giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz.

Modem arayüzüne giriş yapmadan önce internet hızınızın ve bağlantınızın sağlıklı bir şekilde çalıştığından emin olunuz. 

Modem arayüzüne bağlanmak için ilk olarak tarayıcınıza giriş yapıp 192.168.1.1 adresine girmeniz ve daha sonra enter tuşuna tıklamanız gerekirken, bu işlem ardından ise modeminizin arayüzüne ulaşmanız gerekiyor.eğer modem yada router şifresini bilmiyorsanız, aldığınız ürünün kutusundaki kullanım kılavuzuna bakarak ürünün arayüzü şifresini öğrenebilirsiniz.

Ürünün kutusunda yada arayüzünde herhangi bir şifre bilgisi yer almıyorsa eğer, Google üzerinden ürün modeliyle arama gerçekleştirerek kullanıcı adı ve şifresini bulabilirsiniz. Eğer daha önce şifre değişimi gerçekleştirdiyseniz, ürünün üzerinde bulunan ufak reset tuşuna 3 saniye kadar basılı tutarak şifre bilgilerini varsayılan bilgi ile değiştirebilirsiniz.Sektörde birçok farklı model arayüzü bilgisi karşımıza çıksa da, hemen hemen içerikleri aynı olarak karşımıza çıkıyor. Arayüzüne giriş yaptıktan sonra Kablosuz yazan bölüme tıklayarak modem ayarlarınıza ulaşabilecekken, bu bölümde “Kablosuz Ağ Adı (SSID)” olan bölümü ziyaret ederek şifre değişimini gerçekleştirebilirsiniz.

Şifrenizin minimum 8 karakter olması gerektiği belirtilirken, şifrenizde küçük ve büyük harfler kullanımı, sembol ve rakam kullanımı oldukça faydalı oluyor. Tüm şifre işlemleri bu alandan gerçekleştirilirken, bu işlemin yanı sıra kablosuz ağınızın ismini değiştirebileceğinizi de bilmeniz gerekiyor. Bu işlemi de kolay ve basit bir şekilde Kablosuz Ağ Adı (SSID) bölümünden gerçekleştirebiliyorsunuz.

Whatsapp