Benchmark'larda Hile Yapan Huawei Telefonlar DxOMark Listelerinden Kaldırıldı

DxOMark, benchmark testlerinde hile yaktığı ortaya çıkan Huawei'nin dört modelini listelerinden kaldırdı.

Bu hafta başlarında, Huawei'nin bazı benchmark sonuçlarında hile yaptığını ortaya koyan bazı haberler yayınlanmıştı. Anandtech, söz konusu suçlamayı kabul ederek, bunun sonuçları ile yüz yüze olduklarını belirten bir şirket yetkilisi ile görüştü. 

3DMark benchmarkın sahibi olan şirket UL, kurallarının ihlal edildiğinin doğrulanmasından sonra, Huawei P20, Huawei P20 Pro, Huawei Nova 3 ve Huawei Honor Play olmak üzere dört Huawei akıllı telefonun benchmark testlerinde hile kullandığını açıkladı. 

UL tarafından yapılan açıklamaya göre, ilk üç telefon, hem 3DMark'ın herkese açık sürümü, hem de Google Play'deki ücretsiz sürümler ve üreticilerin kullanımına açık olmayan bir özel sürümü ile test edildi. Genel kullanıma açık uygulamadan elde edilen sonuçlar, özel sürüm uygulamalardaki sonuçlarla karşılaştırıldığında, ortalama olarak % 40 daha yüksek sonuçlar alındığı tespit edildi. 

Şirket yetkilileri, genel 3DMark'ın bilinen güç profilini geçersiz kılan gizli bir “Performans Modu” nu tanıdığını ve etkinleştirdiğini belirtiyor. Puanlar arasındaki farkın, karmaşık bir uyarlama biçimi kullanmak yerine, basit bir şekilde uygulamanın adını telefon üzerinden tanımlamasından kaynaklanıyor. 

Huawei, UL adlı şirketle temasa geçip ve bu konuda değişiklikler yapacağına söz verdi. Açıklamalara göre şirket, kullanıcıların performans moduna erişimini sağlamayı amaçlıyor. Bu sayede kullanıcılar, ihtiyaç duyduklarında cihazlarından maksimum performans alabilecek. 

Whatsapp