Bazı Samsung Galaxy S8 Cihazlarında Aniden Ses Kesilme Sorunu Ortaya Çıktı

Bazı Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus kullanıcıları Youtube üzerinden yada cihazda herhangi bir video izlerken veya müzik dinlerken cihazın sesinin aniden kesildiğini söylüyor.

Samsung'un geçtiğimiz aylarda tüm dünyaya tanıttığı yeni amiral gemisi serisi Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus piyasada yerini aldığı ilk günden bu yana milyonlarca satış adetine ulaşmış durumda. Cihazlarını büyük bir heyecanla kullanmaya başlayan kullanıcılardan bazılarının yapmış olduğu geri bildirime göre cihazlarında aniden ses kesilmesi oluyor ve cihazdan ses çıkmıyor.

Geçtiğimiz haftalarda hatırlayacağınız üzere Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerinde meydana gelen kendi kendine yeniden başlatma ve kırmızı ekran sorunlarının haberini yapmıştık. Anlaşılıyor ki zaman ilerledikçe cihazların daha uzun süre kullanılmaya başlamasıyla daha değişik sorunlar gün yüzüne çıkıyor.

Yeni ortaya çıkan ses sorununa göre Galaxy S8 veya S8 Plus modellerinde YouTube videoları izlerken, müzik çalarken veya oyun oynarken aniden cihazın sesi kesiliyor. Samsung'un ABD topluluk forumunda, bunun hatalı kablo yapısı yüzünden olabileceği konuşuluyor. Tabii ki, bu konuşmalar sorunu yaşayanlar için oldukça üzücü bir haber. Çünkü bu sorunu bir yazılım güncellemesi düzeltemeyecek.

Bazı Galaxy S8 sahipleri, hoparlörlerin yaklaşık iki santim ötesine parmakları ile bastığında sesin tekrar açıldığını fark etti. Tekrar yaptıklarında ise sesin kesildiğini fark ettiler. Bu durum, telefonun içindeki kablo bağlantısında yaşanan bir kopukluk sebebiyle olduğunu düşündürüyor. Samsung kırmızı ekran sorunu için geçtiğimiz hafta yeni bir güncelleme yayınlamış ve bu durumu düzeltmişti.

Henüz bu ses sorunu ile ilgili Samsung tarafından yapılmış resmi bir açıklama bulunmuyor. Umarız sorun yazılımsal olur ve yeni bir güncelleme ile düzeltilebilir. Aksi halde cihazınızı teknik servise vermeniz ve yaptırmanız gerekmektedir. Sorunu yaşayan bazı kişiler cihazı sıfırlamanın çözüm olduğunu söylese de bu konuda Samsung tarafından yapılacak bir açıklamayı beklemekte fayda var.

Whatsapp