Banka ile kredi kartları, yeni yılda internetten alışverişe kapanıyor

1 Ocak 2018 tarihinde kredi kartı ile banka kartlarının internetten kullanımına onay vermemiş olanlar, kesinlikle internet üzerinde alışveriş gerçekleştiremeyecek..

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) aldığı kararla birlikte tüm banka kartları ile kredi kartlarının 1 Ocak 2018 itibariyle internetten alışverişe kapatılacağını açıkladı. Yeniden kartlarınızı alışverişe açmak için yapmanız gereken bankanızın müşteri hizmetlerini armak yada şubeleri ziyaret etmek olarak karşımıza çıkıyor.

Arama yada ziyaret işlemini gerçekleştirdikten sonra kredi yada banka kartınızın internet alışverişinde kullanılması için sizlerden izin istenilecekken, bu izni verdiğiniz taktirde artık kartınız internet üzerinden kullanılabilecek. Bu karar aslında 17 Ağustos 2017 tarihinde alınmışken, BDDK banka ile tüketicilerin gerçekleştirdiği baskı ardından kararın yürürlülüğe gireceği tarihi yeni yola ertelenmişti.

Hali hazırda ülkemizde kullanılan 200 milyondan fazla banka kartı ile kredi kartı bulunurken, bunlara izin vermeden kesinlikle 2018 yılı itibariyle internetten alışveriş işlemi gerçekleştiremeyeceksiniz. Böylelikle hem bilgileri ele geçirilen kartların hemde kötü niyetli kişilerin eline geçen kartların bilgilerinin kullanılması engellenecek.

Yeni yılda müşterilere gönderilecek olan yeni banka kartı ile kredi kartlarının da internetten alışverişe açık olarak adrese teslim edilmesi için başvurunuzda sizlere bu onayı verip vermediğiniz sorulacak. Bakalım yürürlülüğe giren bu yeni kararla birlikte kredi ile banka kartlarının usulsüz şekilde kullanımın önüne geçilebilecek mi?

Whatsapp