Bakıcı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Çalışan anne ve babaların aklını kurcalayan en önemli soru: Çocuğuma kim bakacak?

Çalışan anne ve babaların aklını kurcalayan en önemli soru: Çocuğuma kim bakacak? Günün yarısından fazlasını iş yerinde geçiren anne ve babalar için geride kalan çocuklarının bakımı önemli bir konu. Erişkinlik yaşını ulaşmış bir genç için bu çok sorun olmazken haliyle küçük çocuklar ve bebekler için büyük önem taşıyor.

Aile apartmanında oturan anne ve babalar bu konuda daha şanslıyken ailesinden uzakta yaşayan anne ve babalar için uygun bakıcının bulunmasının yanı sıra güven veren biri tarafından çocuklarının bakımının üstlenilmesi gerekiyor.

Anne ve baba evde yokken çocuğa aynı özveriyi gösterebilecek bir bakıcının olması, çocuğun dilinden anlaması ve her ihtiyacına cevap verebiliyor olması son derece önemli. Çünkü çocuğun güvenliği söz konusu. Eğer çocuk güvendeyse ve gerçekten ilgili bir şekilde bakılıyorsa o zaman anne ve babanın da içi rahat oluyor. Peki iyi bir bakıcı nasıl olmalı, ne tür kriterlere göre seçilmeli?

  • Güvenilir
  • Samimi
  • Sıcakkanlı
  • İkna gücünün yüksek olması
  • İyi iletişim kabiliyeti
  • Sabırlı
  • Eğitimli
  • Çocuklarla vakit geçirmeyi seven ve onlara hassas yaklaşan

Bu liste ihtiyaçlara göre değişkenlik gösterebilir. Çocuğun kişiliği, aile yapısı gibi değişkenler de aranan kriterleri etkileyebilir.

Bakıcı seçerken hangi yollar izlenmeli?

Telefonla görüşün

İlk adımda çocuğunuza bakmasını istediğiniz kişiyle bir telefon görüşmesi yapın. Fazla detaya inmeden tam olarak ihtiyacınızdan bahsedin.

Görüşmeden önce liste hazırlayın

Telefon görüşmesinin ardından size uygun olan adaylarla yüz yüze görüşmek için bir gün ve saat belirleyin. İhtiyaçlarınızı, aradığınız kriterleri bir liste halinde yazın. Bu liste karşınızdaki adaylardan beklentilerinizi, beklentilerinize uyup uymadığını belirlemeniz konusunda size son derece yardımcı olacaktır.

Beklentilerinizi söyleyin ve dinleyin

Karşınızdaki adaylara neler beklediğinizi net bir şekilde ifade edin. Süreçle ilgili aklınızdan geçen her noktayı eksiksiz bir biçimde aktarın ve onun sizden neler beklediğini dikkatlice dinleyin.

Hobilerini sorun

Günlük hayatta iş dışında neleri yapmaktan hoşlandığını ve neler yaptığını sorun. Bu tarz sorular adayların kişiliği hakkında da ufak çapta bilgiler verir.

Hayattaki sorunlarla nasıl başa çıktığını öğrenin

En önemli konulardan biri de belki bu. Hayata bakış açısını, sorunların üstesinden nasıl geldiğini mutlaka sorun. Çünkü sizin de bildiğiniz gibi çocuklar oyun oynamayı çok sever ve oyun oynarken hiç beklemedikleri biz kaza ile karşılaşabilirler. Böyle bir durumda soğukkanlı kalabilecek mi?, ilk müdahalesi ne olacak? gibi soruları da cevaplamanız için iyi olacaktır.

Gelelim asıl önemli olan konuya. Çocuğunuz bakıcısıyla yeterince güvende olacak mı? Bu soru, anne ve babaların aklını kurcalayan ve son derece meşgul eden önemli sorulardan bir tanesi hiç kuşkusuz. Ancak bu sorunuzun cevabı olabilecek çok güzel bir yöntem var: Pronet!

Pronet Alarm Sistemleri sadece evleri, iş yerlerini korumakla kalmıyor. Pronet kullanıcılarının faydalanabildiği Pronet Plus paketinde sunulan Pronet Kameram ürünü ile evlerini istedikleri yerden cep telefonları sayesinde izleyebiliyorlar.

Pronet Kameram Nedir?

Pronet Kameram, çocuğunu evde bakıcı ile bırakmak zorunda kalan çalışan bir anneden ve babadan, iş yerinin güven içinde olduğundan emin olmak isteyen bir iş yeri sahibine kadar çok geniş kitleler için ideal bir çözümdür. Karmaşık ve pahalı sistemlere alternatif olarak Pronet tarafından sunulan, kurulumu ve kullanımı kolay bir güvenlik kamerası sistemidir.

Pronet sayesinde gözünüz arkada kalmasın

Pronet Kameram sayesinde sevdikleriniz her zaman gözünüzün önünde olur.

Canlı ve kayıttan video izleme

Bilgisayarınızdan veya telefonunuzdan istediğiniz anda tüm kameraları canlı olarak takip edebilirsiniz. 14 güne kadar geçmiş kayıtlarınız bulut ortamında saklanır. 

Kablosuz kolay kurulum

Kameram kablosuz, montaj zahmeti olmadan kullanılabilen pratik bir çözümdür. 

Harekete duyarlı veya daimi kayıt

Kameralar isteğinize göre daimi kayıt alabilir ya da sadece bir hareket algıladığında kayıt başlatacak şekilde programlanabilir. 

Gece görüşü

Gece görüşü özelliği ile ortamda yeterli ışık olmadığında bile rahatlıkla görüntü alabilirsiniz.

Kayıt kilitleme

Kayıtlarınızdan kaybolmasını istemediklerinizi kilitleyebilirsiniz. Böylece istediğiniz görüntüleri 14 günden daha uzun süreyle sistemde saklayabilirsiniz.

Anlık bildirimler

Kameranız, hareketi algıladığında cep telefonunuza göndereceği anlık bildirimler ile sizi haberdar eder.

İç ve dış ortam kamera seçenekleri

Pronet Kameram’ın hem iç hem de dış ortam kamera çözümleri mevcuttur. 

HD kalite video

Yüksek kalitede görüntüyü geniş açılı lensler ile hiçbir detayı kaçırmadan izleyebilirsiniz.

Detaylı bilgi için https://www.pronet.com.tr ‘ yi ziyaret edebilirsiniz.

-Advertorial

Whatsapp