Bakanlık, kırılmaz ekranlar için inceleme başlattı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gerçekleştirdiği açıklamayla, kırılmaz denilip kırılan camların satışlarını durdurmak için inceleme başlattı.

Akıllı telefon sektöründe fiyat etiketleri her geçen gün artış gösterirken, yeni amiral gemisi modelleri 5.000 TL seviyesini geride bırakmaya başladı. Bu nedenle çoğu tüketici akıllı telefon modellerini kırılmaz ekran koruyucular ve kılıflarla korurken, bu kırılmaz ekran camlarından gelen şikayetler oldukça artış gösterdi.

Kendilerine gelen şikayetlerin yoğunluğu nedeniyle bir araştırma başlatan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, gümrükten giren çeşitli ürünlerden aldığı numuneleri test etmek amacıyla incelemeye götürdü. Bu bağlamda çeşitli testler ile incelemeler gerçekleştirecek olan bakanlık, neden bilinmez ama en çok denetimi ise Ankara'da gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilecek olan inceleme ardından ürünlerin kimyasal yapısındaki nikel ile kadniyum incelenecekken, bu sonuçlara göre ürünün yararlılığı ve zararı konusunda bir rapor hazırlanacak. Hazırlanan bu rapor ardından kırılmaz ekran koruyucuların içerisindeki materyeller incellenecekken, bu materyellerin zararlı olduğu tespit edildiği taktirde kırılmaz camların pazardan toplanılmasına başlanılacak. 

Ayrıca 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle artık tüm ekran koruyucular, kılıf modelleri ve diğer tüm cep telefonu aksesuarları, İthalatta Risk Esaslı Denetim Sistemi'ne dahil edilecekken, yurt dışından ithalat edilen tüm bu ürünler denetime tabi tutulacak ve zararlı materyaller içermiyorsa ülkeye girmesine izin verilecek.

Whatsapp