AT&T'den dev satın alma, Time Warner'ı bünyesine katmaya hazırlanıyor

AT&T, Time Warner'ı 85 milyar dolar bedelle satın alma süreci içerisinde...

Teknoloji dünyasında her zaman oldukça yüksek fiyatlı satın almalar gelirken, çok yakında benzer bir durum AT&T ve Time Warner arasında yaşanacak. Bu satın almanın da 85 milyar dolar gibi şok edici bir rakam olduğu ifade ediliyor.

AT&T bilindiği üzere Amerika Birleşik Devletleri pazarında faaliyet gösteren en büyük cep telefonu operatörlerinden. Firma yeni bir duyuru gerçekleştirdi ve bu duyuruda da AT&T'nin sinema ve eğlence sektörünün önemli isimlerinden birisi olan Time Warner'ı satın alacağı kaydediliyor.

Time Warner'a bakacak olursak eğer, bu dev firma önemli TV kanalları CNN, TNT ve HBO'yu barındırıyor. HBO bilindiği üzere dünyanın en çok izlenen dizilerinden olan Game Of Thrones'un da yayınlandığı kanal. Ayrıca Time Warner, tüm dünyada gişe rekorları kıran filmlere imza atan Warner Bros ve New Line Cinema adındaki yapımcı Holywood film şirketlerine de sahip.

Aslında bu satın alma sadece 85 milyar dolar ile de sınırlı değil. AT&T'nin Time Warner'ın borçlarını da üstlenmesi ile birlikte bu satın almanın AT&T'ye 109.7 milyar dolara mal olacağı ifade ediliyor. Anlaşmanın tamamlanmasının ardından ayrıca Time Warner hissedarları da cep telefonu operatörünün %15 civarında hissesine de sahip olacaklar. 

Firmaların pazar değerlerine bakacak olursak eğer, Time Warner 73 milyar dolar ve AT&T de 226 milyar dolar civarında pazar değeri ile dev firmalar olmakta.

Whatsapp