Asya pazarı için duyurulan 32GB iPhone 6 Hindistan'da satışta

Apple, iPhone 6 modelinin satış rakamlarını dahili veri kapasitesini arttırarak yükseltmeyi hedefliyor

Akıllı telefon pazarının en önemli isimlerinden olan Apple, özellikle üst seviyede adından söz ettirirken, sunduğu modeller hemen hemen her pazarda oldukça yüksek satış rakamlarına ulaşıyor. Son olarak firma geçtiğimiz sene Mart ayında iPhone SE adındaki akıllı telefonunu ve arkasından da Eylül ayında iPhone 7 ve iPhone 7 Plus adındaki yeni modellerini pazara sundu.

Apple geçtiğimiz seneyi satış rakamları açısından baktığımızda Apple'ın ardından ikinci sırada tamamladı. Ancak iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin sunulduğu 2016 son çeyrekte ise Samsung'un geride bırakarak, global pazarın en büyüğü olmuştu.

Apple, gelişmiş ülkelerde oldukça iyi durumda. Ancak yüksek fiyat etiketi içeren modelleri Asya'da çok fazla ilgi görmezken, firma satış rakamlarını Asya pazarında daha eski modellerle arttırma peşinde.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile dahili veri kapasitesini en az 32GB seviyesinden sunmaya başlayan Apple, alt modellerinde de bu seviyeyi kullanmaya başladı. Kısa süre önce 2014 senesinin akıllısı iPhone 6'nın 32GB versiyonunu resmi olarak duyurmuştu ve bu model gelen bilgilere göre Hindistan'da satışa sunuldu.

Amazon Hindistan üzerinden Uzay Grisi rengi ile sunulan iPhone 6 32GB'ın fiyatı ise INR 28,999 (yaklaşık $435) olarak belirlenmiş. Ancak normal satış fiyatı INR 30,700 (yaklaşık $460) ve indirim fırsatı da 7 Mart tarihine kadar devam edecek.

Whatsapp