Asus'un Yeni Akıllı Telefonu Çift Kamera İle Beraber TENAA Sürecinde Göründü

TENAA kayıtlarında çift kameraya sahip Asus X00KD kod adını taşıyan yeni bir akıllı telefon ortaya çıktı.

Asus X00KD kod adına sahip yeni telefonun bütün özellikleri TENAA sertifika sürecinde ortaya çıktı. GFXBench sızıntısı bizlere daha önceden bütçeye yönelik bir akıllı telefon olacağını göstermişti. Adı bilinmeyen Asus telefonu, 1.25GHz hızında çalışan dört çekirdekli bir işlemci tarafından destekleniyor ve biz bu işlemcinin MediaTek tarafından geleceğini düşünüyoruz.

X00KD modeli ayrıca, 2GB RAM / 16GB ROM ve 3GB RAM / 32GB ROM şeklinde iki farklı varyanta sahip ve cihazın hafızası microSD ile de genişletilebiliyor. Cihazın ön tarafında 5 inçlik HD bir ekran bulunyor ve akıllı telefon 4.020mAh gibi büyük bir pille beraber geliyor.

Asus X00KD'nin en göze çarpan özelliği ise 5MP ön kamerası ile birlikte 13MP + 8MP çift arka kameraya sahip olması. Çift kameralar günümüzde amiral gemisi düzeyinde bir özellik olmaktan çıkıp daha yaygın bir özellik haline gelmeye başladı.

Akıllı telefonun ana düğmesinin içerisinde parmak izi tarayıcısı olup olmadığından pek emin değiliz, ancak büyük olasılıkla cihazın ana ekran butonu parmak izi tarayıcısı görevi de görecektir. Asus, X00KD'yi Android 7.0 Nougat işletim sistemi ile beraber piyasaya sunacaktır. Son zamanlarda, Android 7.0 Nougat ile birlikte piyasaya çıkan birçok alt seviye cihaz görmeye başladık. İçindeki özellikler göz önüne alındığında, Asus X00KD, yakınlarda duyurulan Zenfone Live modeli ile benzer seviyede bir cihaz olacak.

Fiyat konusunda bir bilgi yok ancak Asus X00D'nin ZTE'nin Nubia N1 Lite ve Huawei Honor Play 6A ile rekabet etmeye hazır olduğunu söyleyebiliriz. Yani uygun fiyata çift arka kameraya sahip bir akıllı telefon çok yakında Asus tarafından resmi olarak tanıtılacak. 

Whatsapp