Asus'un Oyunculara Yönelik Bir Telefon Üzerinde Çalıştığı Söyleniyor

Bilgisayarları ve akıllı telefon modelleri ile tanınan Asus şimdi de son zamanlarda moda haline gelmeye başlayan oyuncu odaklı bir akıllı telefon modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Razer Phone ve Xiaomi Black Shark sayesinde, oyun odaklı akıllı telefonların sayısının artması bekleniyor. Strix ve ROG serisi bilgisayarları ile oyuncuların bir numaralı tercihi olmayı başaran Asus bu başarısını akıllı telefon tarafında da gerçekleştirmek istiyor. Gelen son bilgilere göre Tayvan merkezli şirket oyunculara yönelik yeni bir akıllı telefon modeli üzerinde çalışıyor.

Asus'un Filipinler'deki 100. mağazasının büyük açılışında röportaj yapan şirketin Global CEO'su Jerry Shen, Asus'un böyle bir cihazı piyasaya sürebileceğini belirtti. Bu şekilde firma bilgisayar alanında sürdürdüğü başarıyı oyuncu odaklı telefon ile mobil alanda da yakalamak istiyor.

Bildiğiniz üzere şuan piyasada yer alan bütün amiral gemisi akıllı telefon modelleri Google Play Store'da yer alan oyunların hepsini en üst düzey grafik ayarında akıcı bir şekilde oynayabiliyor. Yani günümüzdeki Snapdragon 835 ve Snapdragon 845 gibi üst seviye işlemciler grafik tarafında oldukça ileri özelliklere sahip. Bu sebeple Asus'un oyuncu odaklı telefonunda farklı özelliklere yer verilmesi ve kullanıcıları kendisine çekebilmesi lazım. 

Asus ROG serisi altındaki ilk oyun odaklı akıllı telefonunu yakın bir tarihte görebiliriz. Donanım ve tasarım özelliklerinin yanı sıra elbette bu noktada fiyatta oldukça önemli bir kriter. Fakat Asus'un oyuncu bilgisayarı alanında ki fiyatlandırmalarını düşündüğümüz zaman mobil tarafta da oyuncu telefonunun pek ucuz olmayacağını söyleyebiliriz.

Whatsapp