Asus Zenfone 5Z İçin Önemli Bir Sistem Güncellemesi Yayınlandı

Asus Zenfone 5Z için Haziran ayı güvenlik yaması ve birçok kamera iyileştirmesi bulunan önemli bir sistem güncellemesi geldi.

ASUS, amiral gemisi katili diyebileceğimiz agresif fiyat etiketine ve üst düzey donanıma sahip Zenfone 5Z için yeni ve oldukça önemli bir sistem güncellemesi göndermeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye lansmanı yapılan telefona gelen yeni güncellemenin içerisinde iyileştirmelerin yanı sıra bazı yeni özelliklerde bulunuyor.

Hindistan'da şuanda OTA üzerinden sunulmaya başlanan yeni güncelleme ile beraber cihazınızda yer alan video kaydını başlattığınızda veya durdurduğunuzda meydana gelen ekran titremesi düzeltilmiş olacak. Ayrıca video kaydederken ve görüntülü görüşmeler yaparken ki kamera kalitesinde de önemli bir iyileştirme yapılmış. Kameranın odaklama hızında da ciddi bir iyileştirme yapıldığı belirtiliyor. Bildirim ışığı, NFC ve galeri ile ilgili çeşitli düzenlemeler de bulunuyor.

Eğer sizde Zenfone 5Z kullanıyorsanız telefonunuzun ayarlarından sistem güncelleme kısmına girerek veya telefon hakkında kısmından yazılım güncellemeleri kısmına girerek telefonunuzu güncelleyebilirsiniz. Şuanda Hindistan'da dağıtılmaya başlanan güncellemenin çok geçmeden tüm dünya üzerinde dağıtılması bekleniyor.

Bilmeyenler için hatırlatacak olursak Zenfone 5Z, 18.7: 9 en boy oranına sahip 6.2 inç boyutunda 2246 x 1080 piksel çözünürlükte bir ekran paneli ile geliyordu. 4 GB / 6 GB / 8 GB RAM ve 64 GB / 128 GB / 256 GB depolama alanı seçenekleri sunan telefonun fiyat etiketi de varyantına göre değişiyordu. Telefonda ayrıca Snapdragon 845 işlemci, 12 MP + 12 MP çözünürlüğünde çift arka kamera, 8 MP ön kamera, parmak izi tarayıcısı ve çift sim yuvası, Android 8.0 Oreo, Quick Charge 3.0 desteği ve 3300 mAh pil gibi donanım özellikleri de yer alıyordu.

Whatsapp