Asus Zenfone 5 Max Yakında Android 9 Pie İle Beraber Duyurulabilir

Asus'un gizemli bir şekilde çeşitli raporlarda dolanan fakat bir türlü tanıtılmayan cihazı Zenfone 5 Max tekrar ortaya çıktı.

Asus bu yılın başlarında İspanya'da düzenlenen MWC 2018 kapsamında merakla beklenen Zenfone 5 serisini, Zenfone 5, ZenFone 5Z ve ZenFone 5 Lite gibi modeller ile duyururken Zenfone 5 Max modeli bu seri içerisinde yer almamıştı. Merak edilen model daha sonrasında Wifi sertifika listesinde Android 8 Oreo işletim sistemi ile beraber listelenirken gizemini korumaya devam etmişti.

Şimdi ise tekrardan Asus Zenfone 5 Max adıyla ortaya çıkan gizemli cihaz bu sefer Android 9 Pie işletim sistemi ile beraber Geekbench performans testinde göründü. Cihazın Android 9 Pie işletim sistemi ile beraber gelecek olması eminiz ki birçok kullanıcıyı sevindirecektir. En azından bir Android sürüm güncellemesi alacağı düşünülen cihazın daha piyasaya çıkmadan önce Android 10 güncellemesini alacağını söyleyebiliriz.

Geçtiğimiz yıl duyurulan ZenFone 4 Max devasa bir pil ve Android 8.0 Oreo ile birlikte duyurulmuştu. Qualcomm Snapdragon 660 işlemci ve 4 GB RAM belleğine sahip olan cihaz birçok kullanıcının dikkatini çekmeyi başarmıştı.

Zenfone 5 Max modelinin de benzer şekilde Snapdragon 660 işlemcisine ve 4 GB RAM belleğine sahip olacağını görüyoruz. Fiyatıyla ve pil performansıyla beğeni toplayan bu serinin yeni modelinin de kısa sürede popüler hale geleceğini düşünüyoruz. Şimdilik fiyatı ve çıkış tarihi bilinmeyen cihazın yakın zamanda resmi olarak duyurulması bekleniyor.

Whatsapp