Asus Zenfone 4 İçin Üzücü Bir Açıklama Yapıldı

Asus'un 2017 yılında piyasaya sürdüğü Zenfone 4 modelinin Android 9.0 Pie güncellemesi almayacağı şirket tarafından açıklandı.

Android 10 işletim sisteminin gündemde olduğu şu sıralarda halen Android 9.0 Pie güncellemesi almayı bekleyen bazı cihazlarında piyasada olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu cihazlardan biri olan Zenfone 4 modeli de Tayvanlı şirketin Android 9.0 Pie güncellemesi alması beklenen cihazları arasında yer alıyordu. 

Şirketin 2017 yılında piyasaya sürdüğü ve sonrasında Android 9.0 Pie güncellemesi vereceğini açıkladığı Zenfone 4 modeli öyle görünüyor ki beklenen büyük işletim sistemi güncellemesini almayacak. Asus cephesinden gelen son bilgilere göre Zenfone 4, Android 8 Oreo sürümü ile yoluna devam edecek.

Android 9.0 Pie beta güncellemesini alan Zenfone 4 modelinin ilginç bir şekilde kararlı sürüm güncellemesini almayacak olması birçok kullanıcıyı üzecek gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde Zenfone 5Z için Android 10 beta güncellemesini dağıtmaya başlayan Tayvanlı şirketin neden söz verdiği güncellemeyi Zenfone 4 için dağıtmadığı şimdilik bilinmiyor.

Ülkemizde de satılan ve orta seviye cihazlar arasında iyi bir konumda bulunan Zenfone 4 halen Android 9.0 Pie beta sürümüne yükseltilebiliyor fakat şirket yaptığı açıklamada bu sürümün artık güncelleme almayacağını belirtiyor.

Whatsapp